Καθαρά Δευτέρα: Ακριβός και ο χαλβάς - Αδιανόητες οι τιμές στο σαρακοστιανό τραπέζι
Πλησιάζει η πρώτη μέρα της Σαρακοστής και ήδη το καταναλωτικό κοινό κάνει την απαραίτητη έρευνα αγοράς για την Καθαρά Δευτέρα και φαίνεται πως ο χαλβάς θα είναι φέτος είδος πολυτελείας.
Η αύξηση του κόστους ενέργειας και των πρώτων υλών έχει οδηγήσει προς τα πάνω τις τιμές στα τρόφιμα τον τελευταίο χρόνο, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί και στα σαρακοστιανά εδέσματα.
Η ακρίβεια, όμως, δεν θα μείνει μόνο στα σαρακοστιανά, μιας και ο φετινός χαλβάς θα μας είναι... πικρός στην τσέπη. Συγκεκριμένα, η τιμή του χαλβά ξεκινάει από τα 6,5 ευρώ και φτάνει ως τα 15 ανάλογα με τις γεύσεις και τους ξηρούς καρπούς που θα επιλέξουμε.
Και τα υπόλοιπα, όμως, σαρακοστιανά τραβούν την ανηφόρα με τους καταναλωτές να πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Πού θα κυμανθούν οι τιμές στα Σαρακοστιανά
Οι καταναλωτές μπορούν να βρουν στα νωπά το συμιακό γαριδάκι από 5 έως 8 ευρώ, το χταπόδι από 15 έως 19 ευρώ, το καλαμάρι από 15 έως 20 ευρώ και οι σουπιές από 10 έως 14 ευρώ.
Στα κατεψυγμένα, γαρίδες από 12 έως 15 ευρώ, χταπόδι από 13 έως 18 ευρώ, καλαμάρι από 7 έως 15 ευρώ και στα θράψαλα από 5 μέχρι 8 ευρώ.
Ο άσπρος ταραμάς κυμαίνεται από 17 έως 19 ευρώ, ο κόκκινος ταραμάς από 6,5 ευρώ, τα τουρσιά από 2,5 έως 3,5 ευρώ και οι ελιές από 2 έως 5,5 ευρώ, ντομάτες 99 λεπτά το κιλό και κρεμμύδια από 95 λεπτά το κιλό.
Η ταραμοσαλάτα αγγίζει τα 6,5 ευρώ το κιλό. Όσο για τη λαγάνα, η απλή κυμαίνεται από 3,8 έως και 5 ευρώ.