Καρέτσας: «Σέβομαι πολύ την καριέρα του Ρόμπερτσον, αλλά εξακολουθεί να είναι απλά άνθρωπος» [vid]
Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Καρέτσα στο βέλγικο Μέσο «HBVL» , μετά από την ήττα από την Σκωτία.

Η Εθνική Ελλάδος δεν ήταν αντάξια της Σκωτίας στον πρώτο αγώνα των play off για την άνοδο στην League A του Nations League, καθώς ηττήθηκε με 1-0 σε ένα κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης». Την Κυριακή (23/3) στην ρεβάνς την Γλασκώβης, η «γαλανόλευκη» καλείται να παίξει όλα τα χαρτιά της για πετύχει τον στόχο της.
Ένα από τα θετικά του πρώτου αγώνα ήταν το ντεμπούτο του Κωνσταντίνου Καρέτσα με το εθνόσημο, όταν στο 45' μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στην θέση του Μασούρα. Το «wonderkid» της Γκενκ έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο νεότερο παίχτης που πραγματοποιεί το ντεμπούτο του σε επίσημο αγώνα με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Μετά από την αναμέτρηση με τους Σκωτσέζους ο νεαρός μέσος μίλησε στο βέλγικο Mέσο «HBVL» όπου αναφέρθηκε στην επιλογή του να εκπροσωπεύσει την «γαλανόλευκη», στους συμπαίκτες του και στον αντίπαλό του, Άντι Ρόμπερτσον.
Αναλυτικά τα όσα είπε
Για τον Ρόμπερτσον που είχε απέναντί του: «Σέβομαι πολύ την καριέρα του. Αλλά εξακολουθεί να είναι απλώς ένας άνθρωπος. Δεν εντυπωσιάζομαι εύκολα στο γήπεδο, εγώ κάνω αυτό που είναι να κάνω. Εφόσον μπορώ δεν είναι τόσο σημαντικό ποιος είναι απέναντί μου».
Για το ότι πήρε προσπάθειες: «Στο γήπεδο, κάνω ό,τι μου έρχεται αυθόρμητα. Νομίζω ότι άρεσε στους φιλάθλους, δείχνει επίσης ότι έχω το θάρρος να κάνω σπουδαία πράγματα με αυτήν την εθνική ομάδα. Εχουμε μια καλή γενιά, που μπορεί να κάνει πολλά».
Για την επιλογή της Εθνικής Ελλάδος: «Ξέρω σίγουρα ότι έκανα τη σωστή επιλογή. Αν έπαιζα με το Βέλγιο, πάντα θα μετάνιωνα που δεν θα μπορούσα ποτέ να παίξω για την Ελλάδα. Αισθάνομαι πραγματικά Έλληνας. Τα ελληνικά μου έχουν επίσης βελτιωθεί πολύ σε μια εβδομάδα».
Για τους συμπαίκτες του: «Οι συμπαίκτες μου είναι υπέροχοι. Είναι όλοι πολλοί κοινωνικοί. Ολοι συνομιλούν συνεχώς με όλους, κανείς δεν κρύβεται πίσω από το κινητό του. Πέρασα υπέροχα, με κάνει να θέλω περισσότερα».