Καν' το όπως η Βικτώρια Μπέκαμ: Αυτή είναι τροφή που επιλέγει για σφριγηλό δέρμα χωρίς ρυτίδες
Η Βικτώρια Μπέκα ορκίζεται πως το μυστικό της για τέλεια επιδερμίδα ξεκινάει από την κουζίνα.
![Φωτογραφία αρχείου EPA Φωτογραφία αρχείου EPA](https://flashgr.cachefly.net/portal-img/art_featured/56/27759941.jpg?crop=2048,1267,0,49)
Η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου στο δέρμα, με αποτέλεσμα να χάνει την φρεσκάδα και τη λάμψη του. Μια τροφή, λοιπόν, διεγείρει την παραγωγή του και πρέπει να την εντάξεις στη διατροφή σου όπως κάνει η Βικτώρια Μπέκαμ.
Ο σολομός συναντάται συχνά με αβοκάντο σε σάντουιτς, σε φρέσκα ταρτάρ ή και ψητός με λαχανικά ή εμπλουτίζει μια υγιεινή σαλάτα. Αγαπημένος παγκοσμίως για τη γεύση και τα οφέλη στην υγεία, ο σολομός είναι μια ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να ακολουθήσουν μια υγιεινή διατροφή.
Είναι μέρος μιας κατηγορίας τροφών που συνδέονται με την ευεξία και την υγεία του σώματος, καθώς και τη φυσική κατάσταση. Πλούσιος σε ωμέγα-3 και ωμέγα-6, ο σολομός είναι ιδιαίτερα καλός για το δέρμα, διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου, μιας απαραίτητης πρωτεΐνης που το διατηρεί πιο σφριγηλό και απαλό.
Τι είναι το κολλαγόνο και πώς ο σολομός διεγείρει την παραγωγή του στο δέρμα
Το κολλαγόνο είναι η πιο κοινή πρωτεΐνη στο σώμα, αποτελώντας το 90% του δέρματος, αλλά υπάρχει επίσης σε πολλούς άλλους ιστούς (οστά, χόνδροι, τένοντες, τρίχες) λόγω της λειτουργίας του ως δομή υποστήριξης.
Στην πραγματικότητα, το κολλαγόνο χαρίζει μια γεμάτη και σφριγηλή όψη στην επιδερμίδα. Με την πάροδο του χρόνου, το κολλαγόνο μειώνεται: Το δέρμα χάνει την φρεσκάδα του και εμφανίζονται ρυτίδες.
Αν και αυτή η διαδικασία είναι φυσική, μπορεί να τονωθεί η παραγωγή κολλαγόνου και να προσπαθήσουμε να καθυστερήσουμε ή να μειώσουμε την απώλειά του, καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε κολλαγόνο, συμπεριλαμβανομένου του σολομού.
Υψηλή ποσότητα ωμέγα-3
Τα ωμέγα -3 είναι πολυακόρεστα λιπαρά οξέα με πολύπλοκη δομή που εκτελούν βιολογικές λειτουργίες απαραίτητες για την υγεία του οργανισμού, όπως η υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος, η αντιφλεγμονώδης δράση, η μείωση των τριγλυκεριδίων και της χοληστερόλης, καθώς και η προστασία των αιμοφόρων αγγείων.
Η επαρκής κατανάλωση ωμέγα-3 είναι απαραίτητη για την πρόληψη πολλών ασθενειών, ιδιαίτερα των καρδιαγγειακών και εκφυλιστικών παθήσεων. Είναι όμως εξίσου σημαντικά για την καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης του δέρματος, καθώς υποστηρίζουν τις δομικές του λειτουργίες και συμβάλλουν στη διατήρηση της ελαστικότητας και της υγείας του.
Οι διατροφικές συστάσεις προτείνουν την κατανάλωση ψαριού 2-3 φορές την εβδομάδα ως μέρος μιας υγιεινής και ποικίλης διατροφής. Επομένως, μπορείτε να τρώτε μια μερίδα 150-250 γρ. σολομού μία ή δύο φορές την εβδομάδα.