Κάμερα ασφαλείας «έπιασε» 47χρονο διαρρήκτη εν ώρα... δουλειάς - Φωτογραφία από τη δράση του
Από την προανακριτική έρευνα προέκυψε ότι οι περιοχές της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Ιωνίας ήταν το πεδίο δράσης του Ρουμάνου κακοποιού.

Τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού πήρε ένας 47χρονος Ρουμάνος «επαγγελματίας» διαρρήκτης, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και συνελήφθη από το ΤΔΕΕ Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας μετά από μία ακόμη απόπειρα διάρρηξης από σπίτι στην περιοχή.
Το flash.gr έχει εξασφαλίσει φωτογραφία - ντοκουμέντο που δείχνει τον 47χρονο με ένα αυτοσχέδιο πλαστικό διαρρηκτικό εργαλείο στο χέρι, την ώρα που επιχειρεί να παραβιάσει πόρτα διαμερίσματος στη Νέα Ιωνία. Από την προανακριτική έρευνα προέκυψε ότι οι συγκεκριμένες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής (σ.σ. Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Ιωνία) ήταν το πεδίο δράσης του Ρουμάνου κακοποιού.
Πρόκειται για άτομο με ποινικό παρελθόν ως «διαρρήκτης - αναρριχητής» καθώς το 2019 είχε συλληφθεί στη Λάρισα γι’ τέτοιου είδους εισβολές σε σπίτια, ενώ είχε προβάλει και σθεναρή αντίσταση.
Ο εντοπισμός και η σύλληψη του έγινε λίγο μετά από απόπειρα διάρρηξης το μεσημέρι της 24ης Μαρτίου στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τους δικυκλιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να τον εντοπίζουν μέσα σε μισθωμένο όχημα με πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, δύο κουκούλες full face κ.ά. αντικείμενα στην κατοχή του.

Για την υπόθεση οι αστυνομικοί του ΤΔΕΕ Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας αναζητούν ακόμη ένα άτομο ως συνεργό του, ενώ ο 47χρονος Ρουμάνος τήρησε ιδιαίτερα αρνητική στάση απέναντι στις Αρχές.