Καλογήρου: Στις τοξικολογικές η «λύση» στον γρίφο του θανάτου του - Το σενάριο που «απομακρύνεται»
Νέα δεδομένα από τα πρώτα στοιχεία των τοξικολογικών εξετάσεων του Βασίλη Καλογήρου - Οι αρχές συνεχίζουν εντατικά τις έρευνες
Δίχως τέλος παραμένει το θρίλερ με τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου στη Λάρισα με τις αρχές αναζητούν τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του. Η έρευνα της αστυνομίας για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου στη Λάρισα βρίσκεται σε εξέλιξη.
Παρότι η σορός του εντοπίστηκε την περασμένη Δευτέρα (17/2) σε ένα λόφο στην Περαχώρα Τυρνάβου κι όλοι θα περίμεναν το θρίλερ να λάμβανε τέλος, εντούτοις η ιατροδικαστική εξέταση που δεν έδωσε σαφή αιτία θανάτου, πυροδοτεί αλλεπάλληλα σενάρια. Αυτό που αποτελεί κεντρικό ερώτημα είναι κατά πόσο ο 39χρονος έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας, ή αν ο θάνατος είχε άλλες αιτίες.
Πλέον τα βλέμματά των Αρχών είναι στραμμένα στις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, καθώς θα δώσουν εκείνα τα στοιχεία που πιθανόν να είναι ικανά όχι μόνο να δώσουν συγκεκριμένη κατεύθυνση στην έρευνα αλλά ίσως να συμβάλουν και στη λύση του γρίφου του θανάτου του 39χρονου.
Χθες πάντως αποκαλύφθηκε ότι το τοξικολογικό εργαστήριο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Θεσσαλονίκης απέστειλε αίτημα στην εισαγγελία πρωτοδικών Λάρισας ώστε να επιβεβαιωθεί η ενδεχόμενη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε ο Βασίλης Καλογήρου προς επιτάχυνση των αποτελεσμάτων.
«Παρακαλούμε πολύ για την ταχύτερη διεκπεραίωση των τοξικολογικών εξετάσεων των βιολογικών υλικών του Βασίλη Καλογήρου όπως μας αποστείλετε ενδεχόμενη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε» ανέφερε χαρακτηριστικά το έγγραφο που στάλθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. από το εργαστήριο τοξικολογίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης.
Η ουσία αυτή φέρεται να εντοπίστηκε κατά την πρώτη φάση της τοξικολογικής εξέτασης από την χολή και άλλα όργανα του 39χρονου και εξετάζεται εάν συνδέεται με την κατάσταση της ψυχικής υγείας του Βασίλη Καλογήρου.
«Βρήκαν ίχνη από ένα ψυχοφάρμακο, βέβαια δεν έχουν προσδιορίσει ακόμα, μπορεί να είναι και απλό καταθλιπτικό. Από το συκώτι. Το καλό είναι ότι τα εσωτερικά του όργανα δεν είχαν αλλοιωθεί τελείως πιθανώς λόγω ψύχους. Κατά 99% όπως έχουν πει αποκλείεται η αυτοχειρία. Είναι πρακτικά αδύνατο να κάνεις τέτοια διαδρομή, χωρίς να σε δει κανένας, χωρίς, να μην έχεις κακώσεις, χωρίς να έχουν αλλοιωθεί τα παπούτσια, να είναι ανοιχτό το μπουφάν. Δεν κολλάνε κάποια στοιχεία...» είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας νωρίτερα στο Action24.
«Η αυτοχειρία αποκλείεται»
Παράλληλα θα ζητηθεί άρση τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να διαπιστωθεί ποια κινητά εξέπεμπαν στην περιοχή, καθώς από τον έλεγχο του τηλεφώνου του Βασίλη Καλογήρου δεν βρέθηκαν απειλητικά μηνύματα ή μέιλ, ενώ οι κινήσεις του διαδικτύου ήταν απολύτως φυσιολογικές, χωρίς επισκέψεις σε περίεργες ιστοσελίδες, ούτε αναζητήσεις που δημιουργούν υποψίες.
Ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, που έχει αναλάβει την υπόθεση, μιλώντας στην κάμερα του MEGA, επισήμανε ότι οι άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου για το διάστημα των 50 ημερών από την εξαφάνιση του Βασίλη θα μπορούσαν να προσφέρουν σημαντικές απαντήσεις.
Ο Τσούκαλης τόνισε πως «η αυτοχειρία αποκλείεται», κάτι που προκαλεί μεγαλύτερο μυστήριο γύρω από τις συνθήκες του θανάτου του, ενώ αναφορικά με τις δηλώσεις της οικογένειας του Βασίλη Καλογήρου, σχολίασε: «ξέρουν πολύ καλά τι λένε οι γονείς».
Η εξαφάνιση που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, έχει τώρα μετατραπεί στον πιο μυστηριώδη θάνατο που παραμένει άλυτο. «Η πιο μυστηριώδης εξαφάνιση έχει μετατραπεί στον πιο μυστηριώδη θάνατο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσούκαλης.
Οι κακώσεις στο οστό του λαιμού αφήνουν το ενδεχόμενο του στραγγαλισμού ανοιχτό. Ωστόσο, δεν αποκλείεται και η επίθεση από άγρια ζώα, μετά τον θάνατο. Από κομμάτι του υοειδούς οστού έχουν ληφθεί δείγμα και ιστός προκυμμένου να εντοπιστούν ενδεχόμενα ίχνη προθανάτιας πίεσης που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια..
Και ενώ τα σημάδια στον λαιμό του Βασίλη Καλογήρου εγείρουν ερωτήματα, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε παραμένουν αινιγματικές.