Καιρός: Με... κοντομάνικα και 30άρια η Μεγάλη Εβδομάδα - Πώς θα κάνουμε Ανάσταση και Πάσχα
Για μπάνιο το πρωί, με ομπρέλα στον Επιτάφιο – Ποιοι θα κάνουν Ανάσταση με μπουφάν - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών.

«Σύμμαχος» των εκδρομέων του Πάσχα θα είναι ο καιρός, στις περισσότερες περιοχές της χώρας σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων.
Τις επόμενες μέρες θα τις περάσουμε με καλές θερμοκρασίες, ωστόσο, δεν θα λείψουν οι βροχές σε κάποιες περιοχές. Άλλα στοιχεία δείχνουν θερμοκρασίες κανονικές για άνοιξη, άλλα κάνουν λόγο για βροχές και μπόρες. Ο καιρός θα είναι διαφορετικός σε κάθε περιοχή της Ελλάδας.
Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε άνοδο όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, με πιο ζεστές ημέρες τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη.
Την Κυριακή του Πάσχα η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα, αλλά στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα θα επικρατήσει συννεφιά με κάποιες βροχές. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί η ένταση και η διάρκεια των βροχοπτώσεων.
«Από την Κυριακή των Βαΐων αναμένεται σταδιακή βελτίωση, ενώ κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας αναμένεται ήπιος καιρός, χωρίς να λείψουν και οι βροχές. Συγκεκριμένα, τοπικές βροχές αναμένονται στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας Ήπειρος, Επτάνησα). Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένεται ηλιοφάνεια με τον υδράργυρο να αγγίζει ακόμα και τους 26 βαθμούς Κελσίου τη Μεγάλη Τετάρτη» σημείωσε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος
Ωστόσο ανέφερε πως τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο τοπικών βροχοπτώσεων στα κεντρικά βορειοδυτικά της χώρας, ενώ την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται, βάσει των μέχρι τώρα προγνωστικών στοιχείων, αίθριος καιρός.
Αρνιακός: Οι περιοχές που προσφέρονται για... μπάνιο
Για ανοιξιάτικο σκηνικό κάνει λόγο και ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, Τάσος Αρνιακός. Όπως ο ίδιος αναφέρει η Μεγάλη Εβδομάδα μπαίνει με ανοιξιάτικο σκηνικό, με τις λιακάδες και τις υψηλές θερμοκρασίες να επικρατούν από τη Μ. Δευτέρα μέχρι την Μ. Τρίτη. Μάλιστα το αποκορύφωμα έρχεται την Μ. Τετάρτη με τον υδράργυρο να φτάνει τους 28 βαθμούς Κελσίου.
«Για μπάνιο προσφέρονται οι ακτές του Ιονίου, της Νότιας Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων. Ομπρέλα ίσως χρειαστεί στην περιφορά του Επιταφίου στην Ήπειρο, την Δυτική Μακεδονία και και Έβρο.
Ανάσταση με μπουφάν φαίνεται σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα και κυρίως στα ορεινά χωριά της Θράκης, της Πελοποννήσου, της Κρήτης, της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδα» περιέγραψε ο Τάσος Αρνιακός.
«Μπουφανάκι το βράδυ της Ανάστασης»
«Ίσως τη Μεγάλη Παρασκευή έχουμε μια αστάθεια και ίσως έχουμε και την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα κάποιες μπόρες». «Σουβλίζουμε κανονικά στις περισσότερες περιοχές, αν θα βγουν αυτές οι μπόρες θα είναι περισσότερες κοντά στο απόγευμα και κατά κανόνα για ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας». Όσο για το βράδυ της Ανάστασης, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε ότι «ένα μπουφανάκι θα χρειαστεί» ανάλογα με την περιοχή.
Με πολύ καλές θερμοκρασίες, περί τους 2-5 περίπου βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά επίπεδα, θα κυλήσουν οι ημέρες την Μεγάλη Εβδομάδα και με τους ανέμους έως μέτριους στις περισσότερες περιοχές, σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά.
«Πολύ αξιόπιστα είναι τα δεδομένα και του υετού μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη. Ας περιμένουμε και τα επόμενα τρεξίματα , γιατί ο καιρός πάντα είναι ευμετάβλητος αυτή την εποχή», αναφέρει ο μετεωρολόγος σε ανάρτησή του.
Η πρόγνωση των επόμενων ημερών
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 13-04-2025
Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, την Κρήτη, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα και μετά το μεσημέρι στην Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα δυτικά.
Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στο νότιο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ ενώ στα βόρεια θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 16 με 18 βαθμούς και τοπικά στα νότια τους 19 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14-04-2025
Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά με ασθενείς τοπικές βροχές τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στη Μακεδονία και αργά το βράδυ στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.
Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι γρήγορα στο βόρειο Αιγαίο σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 4 με 5, τοπικά 6 μποφόρ ενώ στην περιοχή των Δωδεκανήσων – ανατολικών Κυκλάδων και ανατολικής Κρήτης θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 15-04-2025
Στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά (εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές (πλην της Πελοποννήσου). Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις.
Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 16-04-2025
Στο Ιόνιο, τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα και κατά τόπους πυκνότερες.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.