Jackson Hall: Το 90's στέκι στο Κολωνάκι επέστρεψε - Οι διαφορές με το original
Μετά από δέκα χρόνια ριζικής ανακατασκευής το Jackson Hall στην οδό Μηλιώνη στο Κολωνάκι, άνοιξε ξανά τις πόρτες του. Αυτή την φορά ενταγμένο στην οικογένεια Βενέτη και ως πολυχώρος εστίασης και food hall.
![Caption Caption](https://flashgr.cachefly.net/portal-img/art_featured/73/veneti-jackson-hall-giorgossfakianakis-16.jpg)
Με στόχο να αποτελέσει την κίνηση που θα δώσει ξανά ζωή στη «στέπα» της οδού Μηλιώνη, ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, επικεφαλής του ομίλου Βενέτη, εγκαινίασε χθες τον χώρο όπου φιλοξενούνταν έως και το 2013 το Jackson Hall στο Κολωνάκι. Ξεκινώντας το 2015 με στόχο να επενδύσει 2 εκατ. ευρώ έφθασε τελικά να ανοίξει μετά από 10 χρόνια και με την επένδυση να έχει εκτοξευθεί στα 7 εκατ. ευρώ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του flash.gr o κ. Μονεμβασιώτης παραδέχθηκε δεν αναμένει να κάνει απόσβεση της επένδυσης που πραγματοποίησε κυρίως γιατί ο άλλοτε πολύβουος πεζόδρομος έχει μετατραπεί σε «στέπα».
![veneti-jackson-hall-giorgossfakianakis-7.jpg?v=0 veneti-jackson-hall-giorgossfakianakis-7.jpg?v=0](https://flashgr.cachefly.net/image/ver_small/73/veneti-jackson-hall-giorgossfakianakis-7.jpg?v=0)
Κύρια επιδίωξη ήταν το νέο VENETI Jackson Hall - όπως είναι πλέον η επωνυμία του - να διατηρήσει το ύφος και την ατμόσφαιρα του κλασικού Jackson Hall. Για τη δημιουργία του, το κτήριο κατεδαφίστηκε και χτίστηκε από την αρχή. Ενώ αρχικά διέθετε ημιυπόγειο, ημιόροφο και πρώτο όροφο, ανασκευάστηκε πλήρως και διαθέτει πλέον το Artisan Bakery, ένα σύγχρονο αρτοποιείο στο ισόγειο, ένα εργαστήριο παραγωγής ψωμιού στον ημιόροφο και το Βar-Restaurant στον πρώτο όροφο.
![veneti-jackson-hall-giorgossfakianakis-21.jpg?v=0 veneti-jackson-hall-giorgossfakianakis-21.jpg?v=0](https://flashgr.cachefly.net/image/ver_small/73/veneti-jackson-hall-giorgossfakianakis-21.jpg?v=0)
Αναλυτικότερα, με ναυαρχίδες τα σήματα Jackson’s Burgers και Pizza Mia και με Σεφ τον Jean Louis Capsalas, το εστιατόριο προσφέρει κλασικές προτάσεις από αμερικάνικη κουζίνα.
Πιάτο υπογραφή είναι τα Jackson's Premium Burgers, αυθεντικό αμερικάνικο burger και η Pizza Μia σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, με φρέσκα υλικά και αφράτη αμερικάνικη ζύμη όπως το 1960. Το μενού συνοδεύουν cocktails από το Bar αλλά και μεγάλη ποικιλία κρασιών.
![jacksons.jpeg?v=0 jacksons.jpeg?v=0](https://flashgr.cachefly.net/image/ver_small/73/jacksons.jpeg?v=0)
Στο Bar-Restaurant ο χώρος είναι διακοσμημένος με αυθεντικά αμερικάνικα memorabilia και retro αναφορές που δημιουργούν αμερικάνικη ατμόσφαιρα εποχής. Το κλασικό στέκι του Κολωνακίου θα φιλοξενεί τις καθημερινές και τα σαββατοκύριακα, μεσημέρι και βράδυ, live σχήματα με αμερικάνικη μουσική των ‘60s και των ‘70s.
Artisan Bakery: Σύμπραξη σεφ και τα νέα Παγωτά Δωδώνη
Στο χώρο του ισογείου, στο Αrtisan Bakery, όπου κανείς μπορεί να βρει την πλήρη συλλογή από ένα φούρνο "Βενέτη", ξεχωρίζει κυρίως για τη νέα σειρά Patisserie JACKSON που δημιουργήθηκε ειδικά για το VENETI Jackson Hall. Η ομάδα που την υπογράφει αποτελείται από τους τρεις Pastry Chef, Νικόλα Νικολακόπουλο, Ζήση Γκούντα και Γιάννη Ασπρούλη. Δημιουργήθηκε με την καθοδήγηση δύο κορυφαίων Γάλλων Pastry Chef, του François Daubinet, Executive Pastry Chef & Consulting και του πολυβραβευμένου Franck Michel, Chef Pâtissier & Διεθνής Σύμβουλος Ζαχαροπλαστικής.
![veneti-jackson-hall-giorgossfakianakis-17.jpg?v=0 veneti-jackson-hall-giorgossfakianakis-17.jpg?v=0](https://flashgr.cachefly.net/image/ver_small/73/veneti-jackson-hall-giorgossfakianakis-17.jpg?v=0)
Παράλληλα, τα « ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ 1967», η νέα σειρά παγωτών με παλιές συνταγές από την εποχή που ιδρύθηκε η εταιρεία ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο Αrtisan Bakery. Τέλος στον χώρο του Café, τα σήματα Café Umberto και TAILOR MADE COFFEE ROASTERS δίνουν πολλαπλές επιλογές όπως και οι χυμοί της σειράς GREEN.