Ήρθαν τα θηλυκά ρομπότ συντροφιάς - Η τεχνητή νοημοσύνη αντίδοτο στη μοναξιά
Το πιο εξελιγμένο ρομπότ συντροφιάς ικανό να κάνει συζητήσεις μαζί σου, φέρνει η εταιρεία Realbotix.
Η ρομποτική και η τεχνητή νοημοσύνη προχωρά με αλματώδεις ρυθμούς και επηρεάζει κάθε πεδίο της ανθρώπινης δραστηριότητας.
Ο έρωτας και το σεξ δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση.
Τα τελευταία χρόνια έχουν δει το φως της δημοσιότητας διάφορα ρομπότ ερωτικής συντροφιάς, ως πειραματικές κυρίως προσπάθειες των εταιρειών τεχνολογίας. Μάλιστα, κάποιες φορές έχουν εμπνεύσει και σχετικές ταινίες.
Μια νέα εποχή στα ρομπότ συντροφιάς, φιλοδοξεί να φέρει η εταιρεία Realbotix, συστήνοντας μας την Aria.
Πρόκειται για μια γυναίκα-ρομπότ που παρουσιάστηκε στις αρχές το χρόνου στη CES στο Λας Βέγκας, τη μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων στον κόσμο.
«Είναι ένα ανθρωποειδές. Κοστίζει γύρω στα 170.000 δολάρια. Το ρομπότ αυτό μπορεί να κάνει συντροφιά σε ανθρώπους, κυρίως ηλικιωμένους, που είναι μόνοι τους. Αυτό είναι το αρχικό concept», τόνισε ο Δημήτρης Μαλλάς, δημοσιογράφος τεχνολογίας, μιλώντας στο Action24.
«Είναι προϊόν παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης, δηλαδή χρησιμοποιεί το περίφημο GenAI και μπορείς να κάνεις μια συζήτηση μαζί του», συμπλήρωσε.
«Μπορεί να κινηθεί μέσα στο σπίτι. Το επόμενη βήμα είναι να φτιάχνει και καφέ και φαγητό», πρόσθεσε.
«Το συγκεκριμένο ρομπότ είχε ζητήματα στην επικοινωνία, αλλά όσο οι αλγόριθμοι θα δουλεύουν, θα μπορείς να κάνεις μια κανονική κουβέντα», σημείωσε ο Δημήτρης Μαλλάς.
«Στο μέλλον θα είναι προσβάσιμα σε όλους»
«Οι ιδέες για τέτοια ρομπότ αρχίζουν και πληθαίνουν. Και ο Έλον Μασκ έχει δημιουργήσει ένα τέτοιο ρομπότ. Δεν είναι προσβάσιμα στον πολύ κόσμο, είναι πολύ ακριβά. Είναι μόνο για τους πολύ πλούσιους τώρα, αλλά νομίζω ότι με την πάροδο του χρόνου θα μπορεί ο καθένας να έχει ένα», ανέφερε, από την πλευρά του, ο Νίκος Ξυδάς, ιδρυτής της εταιρείας Huble.
Τεχνητή νοημοσύνη και συντροφιά: Τι δείχνουν οι έρευνες
«Αν πούμε ότι κάποια στιγμή οι σχέσεις τείνουν να αντικατασταθούν τελείως από τα ρομπότ ή από την τεχνητή νοημοσύνη, τότε οι άνθρωποι θα βιώνουν περισσότερη μοναξιά. Αυτό το δείχνουν έρευνες που έχουν γίνει πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη σε σχέση με την ανθρώπινη επικοινωνία», τόνισε η ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, Αναστασία Παραδείση.
«Το θέμα βέβαια είναι ποιος και πόσο χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη. Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις ανθρώπινες σχέσεις», επισήμανε.