Η πιο εύκολη συνταγή για την παραδοσιακή Βασιλόπιτα
Βασιλόπιτα: Υπάρχουν δεκάδες συνταγές για το παραδοσιακό κέικ, που καλύπτουν όλα τα γούστα.
Ποια είναι όμως η παραδοσιακή συνταγή για την αγαπημένη μας βασιλόπιτα;
Ο χρόνος προετοιμασίας είναι περίπου 30 λεπτά, ενώ ο χρόνος ψησίματος περίπου 1 ώρα.
Απαραίτητο συστατικό... το φλουρί.
Υλικά
- 750 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 400 γρ. ζάχαρη
- 300 γρ.βούτυρο
- 7 αυγά
- 1 ποτηράκι κονιάκ
- χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 βανίλια
- γαρίφαλα και αμυγδαλόψιχα για στόλισμα
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάμε καλά για 10 περίπου λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε στο μίξερ τους κρόκους από τα 6 αβγά σιγά σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, τη βανίλια, το χυμό και το κονιάκ και τα χτυπάμε για 3-4 λεπτά. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια των αβγών μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Στο μίγμα με τους κρόκους ρίχνουμε το αλεύρι και τη μαρέγκα και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Βουτυρώνουμε το ταψί και απλώνεις το μίγμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ρίχνουμε σε ένα πιάτο το αβγό και το χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι. Αλείφουμε με αυτό την πίτα χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
Βάζουμε από πάνω το γαρίφαλο και την αμυγδαλόψυχα και την ψήνουμε για 1 περίπου ώρα.
Τη βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε 5-10 λεπτά πριν την βγάλουμε από το ταψί. Την τοποθετούμε σε μια πιατέλα και την στολίζουμε με ζάχαρη άχνη.