Η Nutella γίνεται vegan - Στα ράφια ποιων χωρών θα είναι διαθέσιμη η νέα έκδοση
Το αγαπημένο άλειμμα μικρών και μεγάλων πωλείται σε 170 χώρες και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Φεβρουαρίου με την Παγκόσμια Ημέρα Nutella.
Το λανσάρισμα της νέας έκδοσης τoυ αγαπημένου αλείμματος σοκολάτας Nutella για όσους δεν καταναλώνουν προϊόντα ζωικής προέλευσης αποφάσισε η εταιρεία Ferrero.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η γαλλική ιστοσελίδα Les Echos, η εταιρεία αποφάσισε να βγάλει την vegan έκδοση στα ράφια καταστημάτων στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ιταλία και προσεχώς τη Γερμανία προκαλώντας ενθουσιασμό στους καταναλωτές. Για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2025.
Όπως σημειώνει η εταιρεία, μετά από πέντε χρόνια έρευνας, το νέο προϊόν είναι έτοιμο να βγει στην αγορά ενώ ένας από τους βασικότερους στόχους της εταιρείας είναι να τριπλασιαστούν οι πωλήσεις vegan προϊόντων σοκολάτας, που το πρώτο επτάμηνο του έτους έφτασαν τα 6,7 εκατομμύρια ευρώ, σε μια παγκόσμια αγορά 434 εκατομμυρίων.
Η γλυκιά γεύση, μια ιστορία επιτυχίας Made in Italy, πωλείται σε 170 χώρες και γιορτάζεται διεθνώς κάθε χρόνο στις 5 Φεβρουαρίου με την Παγκόσμια Ημέρα Nutella.
Νέο προϊόν για τα 60α γενέθλια της Nutella
Το λανσάρισμα του Nutella Plant-Based, το οποίο θα πωλείται σε βάζο 350 g ενώ η νέα πρόταση συμπίπτει με την 60ή επέτειο της Nutella η οποία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ιταλία το 1964.
Το vegan spread, κατάλληλο και για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη, αντικαθιστά το γάλα με φυτικά συστατικά όπως ρεβίθια και σιρόπι ρυζιού, προσφέροντας την ίδια γεύση και υφή με την αρχική συνταγή της Nutella. Οι καταναλωτές θα μπορούν να διακρίνουν την vegan εκδοχή καθώς αυτή θα διατίθεται με πράσινο καπάκι σε αντίθεση με το λευκό που πωλείται η κανονική.
Η Ferrero, η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα το παγωτό Nutella, υπογράμμισε ότι η φυτική Nutella είναι χωρίς γλουτένη και είναι πιστοποιημένη από την Vegetarian Society ως «Vegan Approved».
Προβληματισμός για το φοινικέλαιο
Η Nutella αντιμετωπίζει εδώ και καιρό κριτική για το συστατικό της - το φοινικέλαιο - ωστόσο η Ferrero επιμένει ότι χρησιμοποιεί μόνο 100 τοις εκατό πιστοποιημένο, βιώσιμο φοινικέλαιο, το οποίο διατηρείται εκτός από το συμβατικό φοινικέλαιο σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού.