Η Noble Wines παρουσίασε το όραμά της για τον ελληνικό οίνο
Το όραμα, οι αξίες και οι στόχοι της Noble Wines S.A. παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια μιας εντυπωσιακής εκδήλωσης στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, παρουσία εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και του ελληνικού κρασιού.
Με συντονιστές τους δημοσιογράφους Νίκο Υποφάντη και Αφροδίτη Γραμμέλη, η Noble Wines συστήθηκε στο κοινό, παρουσιάζοντας όχι μόνο τη δική της φιλοσοφία αλλά και το έργο και τη μοναδικότητα των οινοποιείων με τα οποία συνεργάζεται.
Η Noble Wines έρχεται να αναδείξει μια διαφορετική φιλοσοφία στο χώρο του ποιοτικού ελληνικού κρασιού, έναν νέο δρόμο για τη στήριξη και προώθηση των ελληνικών οινοποιείων σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Η συνεισφορά της δεν περιορίζεται μόνο στην πώληση και διανομή οίνων. Με σύγχρονα χρηματοδοτικά σχήματα και αναπτυξιακά κεφάλαια, η εταιρεία στέκεται αρωγός στις διαδικασίες αναδιοργάνωσης της αμπελοκαλλιέργειας, της οινοποίησης, του marketing και των logistics. Το φιλόδοξο όραμά της είναι να στηρίξει και να αναδείξει, εντός και εκτός Ελλάδας, οινοποιεία που έχουν μοναδική αξία.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Πάτροκλος Κουδούνης μιλώντας για το νέο επιχειρηματικό εγχείρημα δήλωσε χαρακτηριστικά: «H Noble Wines δεν είναι απλά ένας αντιπρόσωπος οινοποιείων. Βλέπουμε τους εαυτούς μας ως διαχειριστές μιας πολιτιστικής κληρονομιάς και έχουμε βαθιά εκτίμηση για την ιστορία, τον πολιτισμό και τη σκληρή δουλειά που κρύβεται σε κάθε μπουκάλι ελληνικού, ποιοτικού κρασιού. Θέλουμε να φέρουμε τους φανερούς, αλλά και τους κρυμμένους θησαυρούς της ελληνικής οινοπαραγωγής στο προσκήνιο της παγκόσμιας αγοράς και στο τραπέζι του καταναλωτή».
Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρία παρουσίασε με ξεχωριστό τρόπο τους συνεργάτες της που είναι ο Συνεταιρισμός Αμυνταίου, ο οποίος διαδραμάτισε ζωτικό ρόλο στην υποστήριξη των τοπικών αμπελουργών και στην προώθηση των μοναδικών κρασιών του Αμυνταίου, το Κτήμα Μερκούρη και η οικογένεια του Βασίλη Kανελλακόπουλου που αποτελεί μία από τις παλαιότερες οινοπαραγωγικές οικογένειες της Ελλάδος, το οινοποιείο Γκίκας που κρατάει ζωντανή την ιστορία του Aττικού αμπελώνα, των ποικιλιών και των παραδοσιακών οινοποιήσεων του και το μικρο-οινοποιείο Ερίβωλος Φθία στη Φθιώτιδα, όπου νέοι άνθρωποι αφοσιώνονται στο ελληνικό κρασί με πάθος και όραμα για το μέλλον του.
Οι καλεσμένοι της βραδιάς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο του κάθε οινοπαραγωγού μέσα από περιεκτικά βίντεο και ομιλίες των παραγωγών, αλλά και να δοκιμάσουν τα κρασιά τους που αρμονικά συνόδευσαν τα εξαιρετικά πιάτα του σεφ Αστέριου Κουστούδη.
Η βραδιά έκλεισε μελωδικά με την απαράμιλλη φωνή του κ. Χάρη Βαρθακούρη τον οποίο συνόδευσε ο μαέστρος κ. Ανδρέας Μπουτσικάκης.