Η ΗΛΙΟΣ στη SIAL 2024: Βραβευμένες γεύσεις και καινοτόμα προϊόντα που ξεχώρισαν
Αξίζει να σημειωθεί, στο πλαίσιο του διαγωνισμού SIAL Innovation, η ΗΛΙΟΣ απέσπασε τη διάκριση SIAL SELECTION για το «Μακαρονάκι με Ελληνικό Καφέ» και το «Μακαρόνι Κοφτό Ολικής Άλεσης με Χαρούπι και Δίκταμο Κρήτης».
Η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ συμμετείχε με επιτυχία στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2024, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι από τις 19 έως τις 22 Οκτωβρίου, παρουσιάζοντας την εκτενή γκάμα προϊόντων της, που ξεχωρίζουν για την ποιότητα, τη γεύση και την καινοτομία τους.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, το διεθνές κοινό έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους τρεις βιολογικούς, gluten-free κωδικούς ζυμαρικών της ΗΛΙΟΣ, οι οποίοι απευθύνονται σε όσους επιθυμούν μία διατροφή ελεύθερης γλουτένης:
- Πέννες Ριγέ από καστανό ρύζι & κουνουπίδι
- Στριφτάρια από κόκκινη φακή & παντζάρι
- Ριγκατόνι από κίτρινη φακή & κολοκύθα
Τα Βιολογικά «Στριφτάρια ΗΛΙΟΣ από Κόκκινη Φακή & Παντζάρι» και τα Βιολογικά «Ριγκατόνι ΗΛΙΟΣ από Κίτρινη Φακή & Κολοκύθα» περιέχουν επιλεγμένα όσπρια, καθιστώντας τα πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, που συμβάλλουν στη διατροφική αξία των προϊόντων. Τα λαχανικά και δημητριακά στις Βιολογικές «Πέννες Ριγέ ΗΛΙΟΣ από Καστανό Ρύζι & Κουνουπίδι» έχουν επιλεγεί με προσοχή καθιστώντας το προϊόν πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και πηγή φυτικών ινών.
Η ΗΛΙΟΣ παρουσίασε επίσης τη σειρά προϊόντων «Ζείδωρος Γη», με πρωτοποριακά ζυμαρικά που επαναπροσδιορίζουν τη γευστική εμπειρία. Η σειρά περιλαμβάνει γευστικούς συνδυασμούς που ενώνουν την παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομία:
- Μακαρονάκι με Ελληνικό Καφέ
- Μακαρόνι Κοφτό Ολικής Άλεσης με Χαρούπι και Δίκταμο Κρήτης
- Τραχανάς με Κρόκο Κοζάνης Π.Ο.Π. και Γιαούρτι
- Ταλιατέλες με Κρόκο Κοζάνης Π.Ο.Π
Το «Μακαρονάκι με Ελληνικό Καφέ» συνδυάζει τη γεύση του ελληνικού καφέ με τη βιώσιμη πρακτική zero food waste, καθώς ακόμα και το νερό βρασμού των ζυμαρικών μπορεί να αξιοποιηθεί στην κουζίνα. Το «Μακαρόνι Κοφτό Ολικής Άλεσης με Χαρούπι και Δίκταμο Κρήτης» αναδεικνύει δύο κρητικούς θησαυρούς με σημαντικά διατροφικά οφέλη. Επιπλέον, μέσα από τη συνεργασία της ΗΛΙΟΣ με τον συνεταιρισμό Κρόκου Κοζάνης, δημιουργήθηκαν δύο ακόμη καινοτόμα προϊόντα, ο «Τραχανάς με Κρόκο Κοζάνης Π.Ο.Π. και Γιαούρτι» και οι «Ταλιατέλες με Κρόκο Κοζάνης Π.Ο.Π.», που συνδυάζουν παραδοσιακές γεύσεις με τα μοναδικά αρώματα του κρόκου. Με δέσμευση τα προϊόντα ΗΛΙΟΣ να είναι προσιτά σε όλους, η εταιρία ενσωματώνει το σύστημα ανάγνωσης Braille στις συσκευασίες των παραπάνω προϊόντων της, διασφαλίζοντας την ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με προβλήματα όρασης στις βασικές πληροφορίες των προϊόντων.
Αξίζει να σημειωθεί, στο πλαίσιο του διαγωνισμού SIAL Innovation, ενός από τους πιο αναγνωρισμένους διαγωνισμούς καινοτομίας στον τομέα των τροφίμων και ποτών, η ΗΛΙΟΣ απέσπασε τη διάκριση SIAL SELECTION για το «Μακαρονάκι με Ελληνικό Καφέ» και το «Μακαρόνι Κοφτό Ολικής Άλεσης με Χαρούπι και Δίκταμο Κρήτης», επιβεβαιώνοντας τις καινοτόμες προτάσεις της για τον σύγχρονο καταναλωτή.
Επιπλέον, Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες ήταν ενθουσιασμένοι με τα artesian pasta straws® - τα 100% βιοδιασπώμενα καλαμάκια από ζυμαρικό, που παραμένουν αναλλοίωτα για πάνω από μία ώρα χωρίς να επηρεάζουν τη γεύση των ροφημάτων. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ΗΛΙΟΣ με στόχο τη μείωση της χρήσης πλαστικών και την προστασία του περιβάλλοντος.
Η παρουσία της Βιομηχανίας Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ στη SIAL 2024 ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της στην ποιότητα και την καινοτομία. Με τη θετική ανταπόκριση του διεθνούς κοινού και τις διακρίσεις που απέσπασε, η εταιρεία απέδειξε ότι συνδυάζει την παράδοση με τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις, αναδεικνύοντας τα ελληνικά ζυμαρικά στην παγκόσμια σκηνή.