Η ακρίβεια «χτυπά» τις πίτσες και τις κρέπες
Μετά το φαγητό του λαού και ένα από αυτά για τα οποία η Ελλάδα είναι γνωστή στο εξωτερικό, το σουβλάκι, η ακρίβεια «χτύπησε» και την πίτσα, αλλά και την κρέπα.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι επιχειρηματίες του κλάδου, είναι τέτοιο το μέγεθος των αυξήσεων που έχουν επωμιστεί τα μαγαζιά τους, που οι τιμές στα αγαθά αυτά μπορεί να ανέβουν ακόμη και κατά 20%.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μιας απλής κρέπας, η οποία προ κρίσεως κόστιζε γύρω στα 3,5 ευρώ, όμως το τελευταίο διάστημα η τιμή φτάνει και πλέον ξεπερνάει τα 4 ευρώ.
Το αποτέλεσμα δεν είναι άλλο από τη μείωση των παραγγελιών, με τους πελάτες να βλέπουν τις αγαπημένες τους λιχουδιές να ακριβαίνουν κι άλλο. Το καταναλωτικό κοινό είτε «αραιώνει» τις παραγγελίες και τις εξόδους του, είτε κυνηγά τις προσφορές για να μην αποχωριστεί τις διατροφικές του συνήθειες.