Η άγνωστη δικαστική διαμάχη του Στέλιου Καζαντζίδη για 110 εκατ. δραχμές: Μηνύσεις, ξύλο και φυλακή
Πως μία φιλία κατέληξε σε μηνήσεις, ξύλο και φυλάκιση. Η δικαστική «μάχη» ξεκίνησε το 1995, όταν ο Στέλιος Καζαντζίδης φέρεται ότι έδωσε στον κ. Τσομίδη 110.500.000 δραχμές.
Πολύ πιθανόν να θυμάσαι τη δικαστική διαμάχη του Στέλιου Καζαντζίδη με τον Χρήστο Νικολόπουλο, η οποία τάραξε τα νερά της δισκογραφίας. Όμως δεν θυμάσαι τη διαμάχη του εργολάβου οικοδομών κ. Σάββα Τσομίδη με τον μεγάλο τραγουδιστή για το υπέρογκο ποσό των 110.500.000 δραχμών (ή 360.000 ευρώ στα σημερινά δεδομένα).
Τι έγινε ανάμεσα στους δύο άντρες
Η δικαστική «μάχη» ξεκίνησε το 1995, όταν ο Στέλιος Καζαντζίδης φέρεται ότι έδωσε στον κ. Τσομίδη 110.500.000 δραχμές, προκειμένου να αγοράσει για λογαριασμό του διαμερίσματα και καταστήματα. Εκείνος όμως ούτε τα ακίνητα αγόρασε ούτε τα χρήματα του επέστρεψε. Σύμφωνα με τον Καζαντζίδη ο Τσομίδης του πήρε τα χρήματα και μάλιστα τότε ο καλλιτέχνης έλεγε πως: «Θα τα δώσω στους σεισμοπαθείς», αν η υπόθεση έληγε υπέρ του.
Από την άλλη πλευρά ο Τσομίδης υποστήριξε ότι τα χρήματα αυτά του τα δάνεισε υποχρεώνοντάς τον να του τα επιστρέψει με… τοκογλυφικό τόκο (μάλιστα του έκανε μήνυση για τοκογλυφία). Εκείνος ισχυρίστηκε πως ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του και είχε εξοφλήσει το χρέος του προς τον τραγουδιστή, δίνοντάς του συνολικά 161.500.000 δραχμές.
Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη. Το πρώτο βήμα έκανε ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο οποίος με αγωγή που είχε καταθέσει στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας διεκδικούσε από τον Σάββα Τσομίδη τα 110.500.000 δραχμές. «Νικητής» στον πρώτο γύρο είχε αναδειχθεί ο Καζαντζίδης, καθώς το δικαστήριο με την απόφασή του υποχρέωνε τον Τσομίδη του να του καταβάλει το επίμαχο ποσό.
Οι δικαστές του 6ου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας έστειλαν φυλακή τον εργολάβο οικοδομών Σάββα Τσομίδη, τον οποίο έκριναν ένοχο για την έκδοση μίας ακάλυπτης επιταγής, ύψους 110.000.000 δραχμών, στο όνομα του τραγουδιστή Στέλιου Καζαντζίδη.
Οι δύο αντάλλαξαν «λόγια βαριά» και πιάστηκαν στα χέρια με την αστυνομία να τους χωρίζει. Η υπόθεση έκλεισε το 2000 με τον εγκλεισμό του εργολάβου στις φυλακές του Κορυδαλλού. Οι δικαστές έκριναν ένοχο τον Τσομίδη και τον τιμώρησαν για την πράξη του με φυλάκιση 3 ετών και χρηματική ποινή 2.000.000 δραχμών.
Αρχικά, δεν του αναγνώρισαν το δικαίωμα εξαγοράς ή αναστολής της ποινής του, γιατί στο ποινικό του μητρώο υπήρχε καταγεγραμμένη μία ακόμη καταδικαστική απόφαση, που δεν είχε εμπρόθεσμα αναιρεθεί. Ο Τσομίδης αρχικώς είχε οδηγηθεί στη φυλακή, και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφού έγινε δεκτή αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του.