Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τον σεισμό στην Εύβοια: «Παραμένουμε ψύχραιμοι»
Ο καθηγητής Σεισμολογίας συνιστά ψυχραιμία για τον σεισμό 4,5 Ρίχτερ που έγινε το βράδυ της Δευτέρας (26/08) στη Βόρεια Εύβοια.
Η σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ταρακούνησε το βράδυ της Δευτέρας (26/08) την Εύβοια και έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην Αττική, δεν φαίνεται να προβληματίζει ιδιαίτερα τους σεισμολόγους.
Οι σεισμολόγοι συστήνουν ψυχραιμία και ήδη έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, ενώ αναμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί η μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, προκειμένου να μπορούν να κάνουν ασφαλείς εκτιμήσεις.
«Σεισμός μεγέθους 4,5 με επίκεντρο 4 χλμ από Βασιλικά Β. Ευβοίας. Αισθητός και στην Αττική. Παραμένουμε ψύχραιμοι. Αύριο θα έχουμε περισσότερα να πούμε δεδομένου ότι θα συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία. Ψυχραιμία!», συστήνει και ο καθηγητής Σεισμολογίας, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, με ανάρτησή του στο Facebook.
Τσελέντης: «Δεν ανησυχούμε»
Καθησυχαστικός για τον σεισμό, εμφανίστηκε και ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, μιλώντας στο Action 24.
«Μας έχει συνηθίσει η περιοχή αυτή σε τέτοια γεγονότα. Το παρακολουθούμε από το Γεωδυναμικό, έχουμε βάλει και πολλά όργανα», ανέφερε.
«Προσωπικά, αν και είναι νωρίς ακόμα, δεν βλέπω λόγο ανησυχίας. Το εντάσσω μάλλον στην συνήθη σεισμικότητα, γιατί δεν έχει κάποιο μεγάλο ρήγμα στην περιοχή αυτή», πρόσθεσε.
Ο κ. Τσελέντης είπε επίσης ότι αναμένονται μετασεισμοί, πρόβλεψη που επιβεβαιώθηκε καθώς μέσα στην επόμενη ώρα υπήρξε... χορός μετασεισμών. Πιο συγκεκριμένα καταγράφηκαν πέντε δονήσεις μέχρι τα μεσάνυχτα που είχαν μέγεθος από 1,4 έως και 2 Ρίχτερ.
Λέκκας: «Συνήθης σεισμός για την περιοχή»
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ευθύμιος Λέκκας. Μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε πως πρόκειται για έναν συνήθη σεισμό για τη δραστηριότητα της περιοχής.
«Δεν έχουμε πληροφορίες για επιπτώσεις στη βόρεια Εύβοια», δήλωσε και πρόσθεσε ότι η δόνηση έγινε αισθητή στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Ελλάδας, μέχρι την Αττική.
«Επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία και παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου», σημείωσε χαρακτηριστικά.