Γεωργιάδης για Κωνσταντοπούλου: Έχει σχέσεις με τον Πούτιν, διόρισε κολλητούς της ως βουλευτές.
Ο υπουργός Υγείας εξαπέλυσε νέα σκληρή επίθεση προς την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας.

Δριμεία επίθεση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, καταλογίζοντάς της α λα καρτ δημοκρατική ευαισθησία, καταγγέλλοντας πως έχει «στενές σχέσεις με τον Πούτιν», αλλά και κατηγορώντας την πως «διόρισε τους κολλητούς της» ως βουλευτές.
Ο υπουργός Υγείας , αφότου επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, με φόντο τις αιτιάσεις περί κατάρρευσης του ΕΣΥ, λέγοντάς τους «κομμένη η πλάκα» και σχολιάζοντας πως «έχουν πολιτικό συμφέρον να λένε αυτές τις μπούρδες», καθώς «βρίζουν όλη μέρα τα δημόσια νοσοκομεία, με αποτέλεσμα ο κόσμος να τρέχει στις ιδιωτικές κλινικές», έβαλε στο στόχαστρο την Πλεύση Ελευθερίας.
«Η πρόεδρός σας ήταν η δικηγόρος του Αλεξάντρ Βίνικ. Ήταν ο πρώτος κρατούμενος από τις ΗΠΑ που ζήτησε πίσω ο Πούτιν κατά την ανταλλαγή κρατουμένων. Έχει στενές σχέσεις με τον Πούτιν», υποστήριξε ο υπουργός Υγείας με τον Αλέξανδρο Καζαμία της Πλεύσης Ελευθερίας να του φωνάζει από τα έδρανα: «ψέματα, να το πάρετε πίσω!».
«Αυτά όχι σε εμένα. Είστε υπάλληλοι βουλευτές μια κυρίας που καταπάτησε τα ανθρώπινα δικαιώματα εκλεγμένων βουλευτών, που τους έκοψε από τη λίστα για να διορίσει φίλους και κολλητούς», κατήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
«Είστε χυδαίος», «ντροπή σας», φώναζε ο Αλέξανδρος Καζαμίας, με τον υπουργό Υγείας να επιμένει πως «τους έκοψε από το ψηφοδέλτιο χωρίς να τους ρωτήσει. Μια υποψήφια ηταν και άτομο με ειδικές ανάγκες. Δεν ξέρετε τι είναι ανθρώπινα δικαιώματα, τα επικαλείστε κατά πως σας συμφέρει. Εγώ δε φοβάμαι την κυρία Κωνσταντοπούλου», όπως ανέφερε.
Νωρίτερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε πως με απόφαση που δημοσιεύτηκε πριν από λίγη ώρα στο ΦΕΚ, οι ογκολογικοί και αιματολογικοί ασθενείς θα έχουν εφεξής τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε αιματολογικές εξετάσεις όσο συχνά το κρίνει αναγκαίο ο θεράπων ιατρός τους, ακόμα και επί καθημερινής βάσεως. Σημειωτέον, πως μέχρι σήμερα οι ογκολογικοί και αιματολογικοί ασθενείς είχαν δικαίωμα σε αιματολογικές εξετάσεις μόνο ανά 20 μέρες.