Γάζα: Απελευθερώθηκαν άλλοι 3 Ισραηλινοί όμηροι από τη Χαμάς
Η Χαμάς παρέδωσε στο Ισραήλ τελικά άλλους τρεις ανθρώπους που κρατούνταν στη Γάζα στο πλαίσιο της εκεχειρίας που έχει συναφθεί.
Αυτοκινητοπομπή της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού αναχώρησε το πρωί του Σαββάτου 15/02 από τη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μεταφέροντας τους τρεις Ισραηλινούς ομήρους που απελευθερώθηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP).
Ύστερα από σχεδόν 500 ημέρες ομηρείας, ο Σάσα Τρουφάνοφ, ο Ιαΐρ Χορν και ο Σαγκί Ντέκελ-Χεν, επιβιβάστηκαν στα οχήματα του Ερυθρού Σταυρού. Προηγουμένως είχαν οδηγηθεί από τους απαγωγείς τους σε εξέδρα που είχε στηθεί στο σημείο, όπου αναγκάστηκαν να πουν λίγες κουβέντες μέσω μικροφώνου στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί εκεί.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Χαμάς, το Ισραήλ θα απελευθερώσει εντός της ημέρας 110 Παλαιστίνιους κρατουμένους στις φυλακές.
Σημειώνεται πως η εκεχειρία κρέμεται από μια κλωστή μετά και τις δηλώσεις του Τραμπ να μετατρέψει τη Γάζα σε θέρετρο. Πάντως, αναμένεται να ξεκινήσει η δεύτερη φάση της. Εκπρόσωποι τόσο του Ισραήλ όσο και της Χαμάς έχουν μεταβεί στη Ντόχα προκειμένου να ξεκινήσουν οι συζητήσεις μαζί με τους διαπραγματευτές από το Κατάρ και την Αίγυπτο.