Γαύδος τροχαίο: Η ιατροδικαστική έκθεση για την άτυχη Κορίνα [vid]
Αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης για την άτυχη Κορίνα, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, έπεσε σε γκρεμό στη Γαύδο.
Ο ιατροδικαστής, Σταμάτης Μπελιβάνης, απαντώντας στις μαρτυρίες κατοίκων που ανέφεραν πως η φοιτήτρια μπορεί να έζησε 5 με 6 ώρες μετά το τροχαίο, εμφανίστηκε κατηγορηματικός, λέγοντας πως αυτό είναι ανθρωπίνως αδύνατο να συμβεί, αφού η κοπέλα, εκτός από ακατάσχετη αιμορραγία, είχε υποστεί τρομερή ρήξη στον έναν πνεύμονα της, που σημαίνει ότι είχε έντονο αναπνευστικό πρόβλημα, το οποίο πλέον προσπαθούσε να καλύψει ο άλλος, υγιής πνεύμονάς της.
"Έκανε κατάγματα στα πλευρά και ουσιαστικά προκάλεσαν ολικό πρόβλημα στον έναν πνεύμονα που πλέον δεν λειτουργούσε. Εκτός της αιμορραγίας είχαμε και μη λειτουργία του ενός πνεύμονα. Ο άλλος πνεύμονας που λειτουργούσε προσπαθούσε να καλύψει τις ανάγκες του ανθρώπου. Κατά συνέπεια ένας άνθρωπος με τέτοιες κακώσεις δεν μπορεί να ζήσει για περισσότερες από 2 έως 2,5 ώρες από τη στιγμή που συνέβη το ατύχημα". επισημαίνει ο κ Μπελιβάνης.
Το ατύχημα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του flashnews, έγινε τις πρωινές ώρες χωρίς να μπορεί να πει κάποιος επακριβώς, το πότε.
Ο κ. Μπελιβάνης πάντως, μπορεί να δικαιολογήσει τις όποιες μαρτυρίες κατοίκων που μιλούν ότι πέρασαν πολλές ώρες μέχρι να "φύγει" η άτυχη φοιτήτρια, αφού όπως τονίζει "η έννοια του θανάτου για τον απλό πολίτη, ειδικά για έναν πολίτη που ζει σε απομακρυσμένη περιοχή όπως στη Γαύδο, είναι τελείως διαφορετική από αυτή που ξέρουμε εμείς ως γιατροί. Μπορεί να δουν το οτιδήποτε και να το μεταφράσουν ως "σημάδι ζωής” και είναι κάτι το οποίο μου έχει τύχει κι άλλες φορές. Η επιβίωση, ειδικά κάτω από αυτές τις συνθήκες και τα τρομακτικά τραύματα του ανθρώπου είναι πολύ συγκεκριμένη. Δεν μπορεί να είναι 6 και 7 ώρες".
https://www.youtube.com/watch?v=dejiLfs3N3g
Υπενθυμίζεται ότι για την ανάσυρση της σορού της χρειάστηκε να στηθεί μεγάλη επιχείρηση από το Λιμενικό και πυροσβέστες.
Σε ό,τι αφορά στην αιτία του δυστυχήματος, πέραν των όσων μπορεί να κατέθεσε ο οδηγός, δεν μπορεί να προκύψει ασφαλές συμπέρασμα εάν δεν γίνει πραγματογνωμοσύνη στα συντρίμμια του αυτοκινήτου.