Γαύδος: Άκαρπες οι ολονύχτιες έρευνες μετά το ναυάγιο με μετανάστες - Ένας νεκρός και 25 αγνοούμενοι
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων, στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 77 άτομα.
Χωρίς αποτέλεσμα συνεχίστηκαν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής (13/9) προς τη Δευτέρα, οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή 38 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου, για τον εντοπισμό των αγνοουμένων μεταναστών, μετά το τραγικό συμβάν με την ανατροπή λέμβου.
Σύμφωνα με μαρτυρίες των 51 διασωθέντων, στη λέμβο επέβαιναν συνολικά 77 άτομα, με τις έρευνες να επικεντρώνονται πλέον στον εντοπισμό όσων εξακολουθούν να αγνοούνται. Μέχρι στιγμής, ένας άνθρωπος έχει εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις του και θεωρείται νεκρός, ενώ οι διασωθέντες είναι καλά στην υγεία τους.
Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Στην περιοχή επιχειρούν τέσσερα παραπλέοντα πλοία, σκάφη και εναέρια μέσα της Frontex καθώς και ένα ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι 51 διασωθέντες έχουν ήδη περισυλλεγεί και βρίσκονται ασφαλείς στα πλοία που συμμετείχαν στην επιχείρηση. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, πρόκειται να μεταφερθούν στην Κρήτη, με προορισμό την Παλαιόχωρα και την Αγία Γαλήνη αντιστοίχως, όπου θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Στην περιοχή επικρατούν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 5 Μποφόρ, γεγονός που δυσχεραίνει τις έρευνες.
Οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα Δευτέρα (14/9), με τις Αρχές να επιχειρούν να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες ή στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των αγνοουμένων, σε μια μεγάλη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου.