Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο στη Ναντέρ - Σοβαρά τραυματισμένος 17χρονος μαθητής
Δυο ύποπτοι έχουν συλληφθεί από τις Αρχές. Τα κίνητρα πίσω από την επίθεση παραμένουν άγνωστα.

Νέο αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της τρίτης 04/02 σε σχολείο της Ναντέρ της Γαλλίας όταν ένας 17χρονος μαθητής δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από συμμαθητές του στην αυλή του σχολείου.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα αίτια κάτω από τα οποία συνέβη το περιστατικό. Η είδηση έγινε γνωστή από το BFMTV το οποίο επικαλείται αστυνομικές πηγές αλλά και την εισαγγελία της Ναντέρ.
Όπως αναφέρεται, η αστυνομία κλήθηκε γύρω στις 4 το απόγευμα (τοπική ώρα) για να επέμβει στη σχολική ομάδα του Saint-Gabriel καθώς είχε προκληθεί διαπληκτισμός ανάμεσα σε μαθητές. Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα, ένας ενήλικος μαθητής χρησιμοποίησε μαχαίρι εναντίον ανήλικου μαθητή Λυκείου πριν τραπεί σε φυγή.
Στο σημείο κλήθηκαν τόσο η αστυνομία όσο και ασθενοφόρο προκειμένου να παραλάβει τον τραυματισμένο μαθητή και να τον μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο καθώς τα τραύματά του είναι σοβαρά.
Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη. Λίγη ώρα μετά την επίθεση, κατάφεραν και συνέλαβαν δυο ενήλικους υπόπτους, όπως ανέφερε έκθεση της Εισαγγελίας.