«Φρέναρε» τα φθινοπωρινά κρυολογήματα τρώγοντας ένα και μόνο φρούτο - «Όπλο» για το ανοσοποιητικό
Φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C (και άλλα αντιοξειδωτικά) βοηθούν άμεσα στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος - Το ακτινίδιο είναι μια κορυφαία επιλογή
Διανύουμε τις πρώτες εβδομάδες της φθινοπωρινής σεζόν και η αλήθεια είναι πως αρκετοί από εμάς ήδη νιώθουμε ότι το ανοσοποιητικό μας έχει εξασθενίσει. Όμως μην ανησυχείτε υπάρχουν τρόποι για να το τονώσουμε ξανά και ένας από αυτούς κρύβεται στα φρούτα.
Η υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή που αποτελείται από πολλά θρεπτικά συστατικά είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να λάβουμε όλες τις απαραίτητες βιταμίνες. Τα φρούτα είναι μία από τις υγιεινές επιλογές τροφίμων που ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Σύμφωνα με την διαιτολόγο Lisa Moskovitz, Διευθύνουσα Σύμβουλο του The NY Nutrition Group, το καλύτερο φρούτο που μπορούμε να επιλέξουμε για αυτό τον σκοπό είναι το ακτινίδιο.
Γιατί να βάλεις το ακτινίδιο στη διατροφή σου
H ειδικός εξηγεί ότι τα φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C (και άλλα αντιοξειδωτικά) βοηθούν άμεσα στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Το ακτινίδιο είναι μια κορυφαία επιλογή αφού περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C.
«Το ακτινίδιο είναι μια από τις κορυφαίες πηγές βιταμίνης C», ανεφέρει η Moskovitz. «Στην πραγματικότητα, ένα 1 μεσαίου μεγέθους ακτινίδιο περιέχει το 71% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης βιταμίνης C, σχεδόν όσο και η κατανάλωση ενός ολόκληρου μεσαίου μεγέθους πορτοκαλιού», τονίζει.
Η βιταμίνη C έχει συνδεθεί άμεσα με την προώθηση ενός υγιούς, ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτό οφείλεται στην ικανότητά του να υποστηρίζει διάφορες κυτταρικές λειτουργίες, να μειώνει τις φλεγμονές και να προστατεύει από το οξειδωτικό στρες.
Το ακτινίδιο είναι η καλύτερη προσθήκη στη διατροφή σου εάν θες όμορφο και νεανικό δέρμα. Εκτός από βιταμίνη C περιέχει κολλαγόνο με αποτέλεσμα να μειώνει τις ρυτίδες και να βελτιώνει τη γενική υφή του δέρματος. Αρκετές έρευνες ανέφεραν ότι το ακτινίδιο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως διατροφικό συμπλήρωμα, ιδιαίτερα σε άτομα με δυσκοιλιότητα.