Φάμελλος στη Βουλή: «Ήρθε η ώρα να αποχωρήσετε για να ανασάνει ο τόπος»
Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση για σύσταση προανακριτικής για τον Χρήστο Τριαντόπουλο.

Την παραίτηση της «πλήρως απονενοημένης» κυβέρνησης Μητσοτάκη, ζήτησε ο Σωκράτης Φάμελλος, εντείνοντας ταυτοχρόνως το πρέσινγκ στα υπόλοιπα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης, καθώς όπως ανέφερε, «η κοινωνία μας δίνει μία εντολή: “βρείτε τα για να φύγει η κυβέρνηση”».
«Ήρθε η ώρα να αποχωρήσετε για να ανασάνει ο τόπος», είπε απευθυνόμενος στα υπουργικά έδρανα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και προανήγγειλε πως θα ακολουθήσει και δεύτερο αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.
«Αυτή θα είναι η πρώτη προανακριτική. Θα πρέπει να διερευνηθούν οι ευθύνες και άλλων μελών της κυβέρνησης για πολλά άλλα επεισόδια της συγκάλυψης, αλλά και τη σύγκρουση αυτή καθεαυτή», τόνισε, καταγγέλλοντας, μεταξύ άλλων, πως η χρηματοδότηση του «μπαζώματος», όπως ανέφερε, συνιστά κακουργηματική απιστία κατά του Δημοσίου, καθώς και πως έχουν διαβιβαστεί τα σχετικά στοιχεία στη Βουλή, αφήνοντας να εννοηθεί πως εξετάζεται νέο αίτημα για προανακριτική με φόντο τη χρηματοδότηση για τις παρεμβάσεις στον τόπο της τραγωδίας.
Αναφερόμενος στον Χρήστο Τριαντόπουλο, ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε πως η υπό σύσταση προανακριτική επιτροπή οφείλει να διερευνήσει κάθε αδίκημα και κάθε εμπλεκόμενο πρόσωπο, ζητώντας να γίνει πλήρης έρευνας και για άλλα ενδεχόμενα αδικήματα για τα οποία πρέπει να ελεγχθεί ο πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, όπως η υπόθαλψη, η παρεμπόδιση Δικαιοσύνης και η προσβολή μνήμης νεκρών.
Στρεφόμενος δε κατά του Γιώργου Φλωρίδη, ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε: «Σήμερα όλοι οι βουλευτές είναι για τα μπάζα; Οφείλετε να απαντήσετε. Πώς τολμάτε και είστε ακόμη υπουργός Δικαιοσύνης;».