Fake news… χωρίς συγνώμη
Μια… υποτιθέμενη διάρρηξη στο γραφείο του διευθυντή εκλογών είχε προκαλέσει πριν από περίπου 20 ημέρες, θύελλα αντιδράσεων στο πολιτικό σκηνικό. Ζητούσαν την κεφαλή επί πίνακι της Νίκης Κεραμέως, χαρακτήριζαν ξέφραγο αμπέλι το υπουργείο Εσωτερικών ενώ έφτασαν στο σημείο να αμφισβητήσουν ακόμα και το αδιάβλητο των εκλογών.
Δεν είναι η πρώτη φορά που κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής περιόδου που τα fake news γίνονται εντονότερα, με την συγνώμη να αγνοείται. Ωστόσο αν θέλουμε να πάμε παρακάτω ως χώρα θα πρέπει κάποια στιγμή αυτό να αλλάξει. Το ίδιο άλλωστε είχε συμβεί - όπως όλοι θυμόμαστε - με την μικρή Μαρία στον Έβρο, η οποία αποκαλύφθηκε πως ποτέ δεν υπήρξε, αλλά και σε αυτή την περίπτωση δεν ακούστηκε το απλό «Συγνώμη λάθος».
Όπως δεν υπήρξε ποτέ και καμία διάρρηξη στο γραφείο του διευθυντή εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών και ούτε βέβαια διέρρευσαν αρχεία από τον υπολογιστή του υπηρεσιακού παράγοντα. Ο ντόρος βέβαια που δημιουργήθηκε μόλις έγινε γνωστή η υπόθεση δεν είναι ίδιος με εκείνον που έγινε μόλις δόθηκε στη δημοσιότητα το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ το οποίο πέρασε στα ψιλά. Αλλά έτσι γίνεται συνήθως.
Ας δούμε όμως τι έλεγε η αντιπολίτευση στα τέλη Απριλίου όταν έγινε η καταγγελία περί διάρρηξης.
Ο Στέφανος Κασσελάκης γνώριζε μάλιστα πως υπήρχαν και σημαντικά έγγραφα στον υπολογιστή του υπηρεσιακού παράγοντα. «Άγνωστοι διέρρηξαν το γραφείο του διευθυντή εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του οποίου υπάρχουν σημαντικά δημόσια έγγραφα, που ο ίδιος ανέφερε ότι φοβάται μήπως έχουν αντιγραφεί ή αλλοιωθεί. Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν πήρε χαμπάρι»ανέφερε σε ανάρτηση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου επιχείρησαν να συνδέσουν την διάρρηξη με το πόρισμα για την υπόθεση Ασημακοπούλου με την διαρροή των emails που έβγαινε εκείνη την ημέρα.
Από κοντά και το ΠΑΣΟΚ με τον Μιχάλη Κατρίνη να το τερματίζει καθώς προσπάθησε να συνδέσει και αυτός τις δύο υποθέσεις αλλά με ένα δικό του τρόπο. Άφησε να εννοηθεί πως τα στοιχεία που αφορούν το σκάνδαλο με την διαρροή στοιχείων ήταν στα αρχεία του υπολογιστή του διευθυντή εκλογών που εκλάπησαν μετά την διάρρηξη.
Παρά το γεγονός πως βγήκε το επίσημο πόρισμα της αστυνομίας το οποίο επιβεβαιώνει πως δεν έγινε καμία απολύτως διάρρηξη, εντούτοις κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που είχαν πει τα μύρια όσα δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ανασκευάσει τα όσα είχαν υποστηρίξει.
Εκείνο πάντως που προκαλεί εντύπωση είναι η κίνηση της υπουργού Εσωτερικών να ζητήσει από την εισαγγελέα πρωτοδικών πρόσβαση στο φάκελο της δικογραφίας. Για ποιες ενδεχόμενες πειθαρχικές κυρώσεις κάνει λόγο το υπουργείο; Λέτε να υπάρχει περίπτωση να σκηνοθέτησε τη διάρρηξη ο υπηρεσιακός παράγοντας; Γιατί να το κάνει; Τι είχε να κερδίσει; Όλα αυτά βέβαια μένει να αποδειχθούν.