FA Cup: Με «ήρωα» τον Σελς η Νότιγχαμ Φόρεστ πήρε την πρόκριση στα πέναλτι επί της Ίπσουιτς
Η Νότιγχαμ Φόρεστ επικράτησε στα πέναλτι της Ίπσουιτς και πήρε την πρόκριση στους «8» του κυπέλλου Αγγλίας
Η Νότιγχαμ Φόρεστ πήρε την πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι απέναντι στην Ίπσουιτς με τον Ματς Σελς να γίνεται ήρωας για την ομάδα του καθώς απέκρουσε το πέναλτι του Τέιλορ και έστειλε τους γηπεδούχους στα προημιτελικά του κυπέλλου Αγγλίας, όπου θα αντιμετωπίσουν την Μπράιτον.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Χίρστ (53΄), αλλά 14 λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσα έπειτα από σέντρα του Ελάνγκα και κεφαλιά του Ράιν Γέιτς (68΄). Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες. Στο ημίωρο της παράτασης Φόρεστ και Ίπσουιτς δεν μπόρεσαν να λύσουν τις διαφορές τους με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην διαδικασία των πέναλτι.
Η διαδικασία των πέναλτι:
- Γουντ 1-0
- Μόρσι 1-1
- Γκιμπς-Γουάιτ 2-1
- Ντελαμπ 2-2
- Άντερσον 3-2
- Καγιούστ 3-3
- Γουίλιαμς 4-3
- Τζόνσον 4-4
- Χάντσον-Οντόι 5-4
- Τέιλορ χαμένο πέναλτι
Οι ενδεκάδες:
Νότιγχαμ Φόρεστ (Νούνο Εσπιρίτο Σάντος): Σελς, Έινα, Μουρίγιο, Μοράτο, Μορένο (82'Γουίλιαμς), Γέιτς, Σανγκαρέ (60' Γκίμπς Γουάιτ), Ελάνγκα (111'Ζότα Σίλβα), Ντανίλο (59' Άντερσον), Χάντσον-Οντόι, Αβονίγι (82' Γουντ)
Ίπσουιτς (Κίραν Μακένα): Πάλμερ, Τουανζέμπε(46' Ο'Σέι), Γουλφεντεν, Μπέρτζες(46'Γκρέιβς), Μόρσκι, Τζόνσον, Ταουνσεντ, Τέιλορ, Λουόνγκο(67'Καζούστε), Μπροντχεντ(67'Κλάρκ), Χιρστ(92' Ντέλαπ)