Ergon House: Από την Μητροπόλεως στο Covent Carden του Λονδίνου
Στην διεθνοποίηση του Ergon House, του πρώτου γαστρονομικού ξενοδοχείου στον κόσμου, που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια στην οδό Μητροπόλεως στην Αθήνα, προχωρούν οι αδελφοί Δούζη. Επόμενος σταθμός τους θα είναι ένα εμβληματικό κτίριο στην καρδιά του Λονδίνου και συγκεκριμένα στο Covent Garden.
Η νέα ναυαρχίδα
Συγκεκριμένα τον επόμενο χρόνο σχεδιάζουν να ανοίξουν τις πόρτες του Ergon House Covent Garden στον αριθμό 26 της King Street εκεί όπου έως πρόσφατα λειτουργούσε το ξενοδοχείο και το εστιατόριο Carluccio. Στόχος είναι το νέο ξενοδοχείο στην βρετανική πρωτεύουσα να γίνει η ναυαρχίδα της Ergon House στον δρόμο προς την περαιτέρω διεθνοποίηση της. Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική εταιρεία έχει παρουσία στο Λονδίνο για πάνω από δέκα χρόνια σε επίπεδο εστιατορίων.
Σε ένα χώρο σχεδόν 2.000 τ.μ. οι αδελφοί Δούζη και οι συνεργάτες τους θα αναπτύξουν ένα μπουτίκ ξενοδοχείο 20 δωματίων, φιλοτεχνημένα από τοπικούς καλλιτέχνες οι οποίοι θα κληθούν να τιμήσουν τον ελληνικό χαρακτήρα που θα λάβει ο χώρος. Παράλληλα θα λειτουργήσει η γνωστή Agora με καταστήματα όπως αρτοποιείο, κρεοπωλείο, ιχθυοπωλείο, οπωροπωλείο, παντοπωλείο κ.α. φιλοξενόντας αρκετά ελληνικά προϊόντα. Στον τελευταίο όροφο του κτηρίου θα λειτουρήσει εστιατόριο με εξωτερική βεράντα και απεριόριστη θέα στο ορίζοντα του Λονδίνου. Παράλληλα το ξενοδοχείο θα διαθέτει ιδιωτικό γυμναστήριο.
Η κίνηση στο Λονδίνο έρχεται να ακολουθήσει την επέκταση στο Κατάρ σε επίπεδο εστίασης καθώς και του Ergon Bakehouse, του φούρνου που επίσης έχει χώρους φιλοξενίας, που άνοιξε πριν από λίγες ημέρες στο Μέγαρο Ευσταθιάδη στην γωνία Μητροπόλεως και Πατρώου.
Με αφορμή την επέκταση στο Λονδίνο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ergon, Θωμάς Δούζης ανέφερε ότι «το Ergon House Covent Garden σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για εμάς. Αντιπροσωπεύει την αφοσίωση και την δέσμευση μας να παρέχουμε στους επισκέπτες μία αξέχαστη, μοναδική εμπειρία και σηματοδοτεί μία νέα εποχή στο ταξίδι μας».
Ιστορία 20 ετών
Η ιστορία των Ergon ξεκίνησε το 2004 όταν τα αδέλφια Θωμάς και Γιώργος Δούζης σε πολύ νεαρή ηλικία αποφασίζουν να ασχοληθούν με την τυποποίηση τροφίμων. Το πρώτο προϊόν με το σήμα Ergon ήταν το μέλι το 2008. Το 2011 και ενώ η κρίση μεσουρανούσε στην Ελλάδα ανοίγουν το πρώτο μεζεδοπαντοπωλείο στο ξενοδοχείο Σάνη στην Χαλκιδική ενώ ακολούθησαν το 2013 δύο ακόμη σε Σκιάθο και Ρόδο. Την ίδια χρονιά έγινε και η πρώτη έξοδος στο Λονδίνο μέσω ενός καταστήματος franchise.
To 2014 ήρθε το πρώτο διεθνές βραβείο, Michelin plate για το Ergon London και μία χρονιά αργότερα έγινε η αρχή για τους μεγάλους χώρους με το Agora στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Συνεχίστηκε η διεθνή επέκταση μέσω pop up σημείων σε εμβληματικές τοποθεσίες όπως Μαϊάμι και Σιγκαπούρη, ενώ όπως προαναφέρθηκε σταθμός για την σημερινή εξέλιξη ήταν η λειτουργία του foodie Hotel Ergon House στην Μητροπόλεως το 2019. Συνεχίζοντας τις μεγάλες επενδύσεις τον Μάιο του 2021 προστέθηκε το Ergon Agora East στην Θεσσαλονίκη και πιο πρόσφατα το Beach House στην Χαλκιδική.
Αυτή την στιγμή η Ergon διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο με πάνω από 600 προϊόντα, 23 καταστήματα delicatessen, εστιατόρια, αγορές και ξενοδοχεία σε Ελλάδα, Βρετανία, Βέλγιο, Κύπρο και Κατάρ.