Επανενώνονται για μια τελευταία συναυλία οι Black Sabbath - Ο Ozzy ανακοίνωσε την ημερομηνία
Το θρυλικό συγκρότημα της heavy metal θα ανέβει για μια τελευταία φορά στη σκηνή με τους θαυμαστές να κάνουν ήδη ουρές για τα εισιτήρια.
Ο Ozzy Osbourne και οι Black Sabbath επανενώνονται για μια τελευταία φορά σε μια φιλανθρωπική συναυλία στο Μπέρμιγχαμ η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουλίου.
Οι πρωτοπόροι της heavy metal θα πρωταγωνιστήσουν σε ένα εντυπωσιακό μονοήμερο φεστιβάλ στο Villa Park, με δεκάδες συγκροτήματα που ενέπνευσαν, συμπεριλαμβανομένων των Metallica, Pantera, Slayer, Gojira και Anthrax. Στη σκηνή θα ανέβουν επίσης οι Alice In Chains, Halestorm, Lamb Of God και Mastodon.
Επιπλέον, η συναυλία θα περιλαμβάνει ένα «supergroup», με αστέρια όπως οι Billy Corgan, Slash, Fred Durst, Wolfgang Van Halen και Tom Morello.
Η συναυλία θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που η αρχική σύνθεση των Black Sabbath - Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler και Bill Ward - θα βρεθούν ξανά στη σκηνή εδώ και 20 χρόνια.
Ο Osbourne, ο οποίος σε μεγάλο βαθμό αναγκάστηκε να σταματήσει τις περιοδείες λόγω της διάγνωσής του με Πάρκινσον αλλά και των τραυματισμών του στη σπονδυλική στήλη, θα εμφανιστεί για ένα σύντομο σόλο σετ πριν ενωθεί ξανά με το συγκρότημά του. Η σύζυγός του, Sharon, είπε στο BBC News ότι ήταν αποφασισμένος να κάνει εμφανιστεί μπροστά στο κοινό για μια τελευταία φορά.
«Τα πάει περίφημα. Τα πάει πολύ καλά», είπε. «Είναι τόσο ενθουσιασμένος με αυτό, που είναι ξανά με τα παιδιά και με όλους τους φίλους του. Είναι συναρπαστικό για όλους.» Ωστόσο, η Sharon αποκάλυψε ότι αυτή η συναυλία θα είναι οριστικά η τελευταία εμφάνιση του 76χρονου τραγουδιστή. «Ο Ozzy δεν είχε την ευκαιρία να αποχαιρετήσει τους φίλους και τους θαυμαστές του και νιώθει ότι δεν υπήρξε τελεία. Αυτή θα είναι η τελεία του».
«Είναι ένας ατελείωτος αριθμός ανθρώπων», είπε η Sharon Osbourne. «Θα παίξουν μερικά τραγούδια των Sabbath, μερικά τραγούδια του Ozzy και θα αναμειχθούν όλοι μαζί. Θα είναι αξέχαστο».
Μια heavy metal φιλανθρωπική παράσταση
Η συναυλία, που μετονομάστηκε «Back To The Beginning», ανακοινώθηκε στο Villa Park την Τετάρτη από τη Sharon και τον Tony Iommi των Black Sabbath.
Ο κιθαρίστας των Rage Against The Machine, Tom Morello, ο οποίος είναι ο μουσικός διευθυντής της εκδήλωσης, είπε ότι θα ήταν «το καλύτερο heavy metal show που έγινε ποτέ». Τα έσοδα που θα μαζευτούν από τη συναυλία προορίζονται για την οργάνωση «Cure Parkinson», το Birmingham Children's Hospital και το Acorn Children's Hospice.
Οι Black Sabbath δημιουργήθηκαν το 1968 και πραγματοποίησαν την πρώτη τους συναυλία στο Newtown Community Centre, σε απόσταση αναπνοής από το Villa Park.
Στο παρελθόν έπαιξαν μια αποχαιρετιστήρια παράσταση σε ένα sold out κοινό 16.000 ατόμων στο NEC Arena της πόλης το 2017. Το σετ αποτελούνταν κυρίως από τραγούδια από τα πρώτα τους χρόνια - συμπεριλαμβανομένων των War Pigs, NIB και Black Sabbath - πριν ολοκληρώσουν την πρωτοποριακή επιτυχία και το χαρακτηριστικό τραγούδι τους, Paranoid.