Ελληνοτουρκικά και κουρδικό ζήτημα
Συνεχίζουν οι Τούρκοι αξιωματούχοι να προκαλούν καθημερινά την Ελλάδα με απειλητικές δηλώσεις, ωστόσο η Αθήνα τις αντιπαρέρχεται κάνοντας έκκληση του διεθνούς δικαίου, γεγονός που έχει καταντήσει πλέον ρουτίνα. Επίσης, καθημερινή ρουτίνα έχουν καταστεί οι παραβιάσεις, και οι υπερπτήσεις των τουρκικών F-16 και των Uavs πάνω από τα ελληνικά νησιά, που αποτελούν καθαρή παραβίαση εθνικού εδάφους. Αλήθεια, η Αθήνα δεν κουράστηκε να παρατηρεί ως θεατής την καθημερινή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας; Είναι ένα θέμα που το γνωρίζει η κυβέρνηση και όλη η αντιπολίτευση και επιβάλλεται να βρεθεί λύση το ταχύτερον. Αυτή η κατάσταση έχει υπερβεί κάθε ανεκτό όριο ! Όταν μιλάμε για εθνική κυριαρχία οφείλουμε να είμαστε σοβαροί !
Παράλληλα, ο Πρόεδρος Ερντογάν εγείρει θέματα δυναμικά στη Θράκη, και όπως αντιλαμβάνεστε τα μέτωπα στη περίπτωση θερμού επεισοδίου αρχίζουν ταυτόχρονα από τον Έβρο, θα περιλαμβάνει όλα τα ανατολικά νησιά μας, και θα φτάνουν μέχρι το Καστελόριζο και την Κύπρο.
Η δήλωση του προέδρου Ερντογάν " θα έρθουμε νύχτα" στο περιθώριο της διάσκεψης των G20 στο Μπαλί (δεν ήταν η πρώτη φορά) ,παρουσία των κορυφαίων ηγετών του κόσμου, ήταν μία ένδειξη προς αυτούς , ότι η Τουρκία ανεξάρτητα «τι μου λέτε», θα συνεχίσει την αναθεωρητική λογική της στο Αιγαίο, στην Κύπρο και στη Συρία. Και το απέδειξε στη συνέχεια με τις αεροπορικές επιθέσεις εναντίων των Κούρδων στη Συρία με αποτέλεσμα να θρηνούμε πέρα των άλλων, και άμαχο πληθυσμό. Παράλληλα έχει δηλώσει ότι θα ακολουθήσουν χερσαίες επιχειρήσεις στο έδαφος της Συρίας μέχρι η Τουρκία να δημιουργήσει μία ζώνη ασφαλείας, εξαφανίζοντας τον κουρδικό λαό, που κατοικεί στην περιοχή, παρότι έχει συμβάλλει θετικά στην καταπολέμηση των τζιχαντιστών του ISIS. Η ΕΕ είναι προς το παρόν θεατής αυτής της κατάστασης ως συνήθως, συνιστώντας στην Τουρκία να σταματήσει τις εχθροπραξίες .Ενώ οι ΗΠΑ στέλνουν μήνυμα στην Τουρκία να μην προχωρήσει σε ενέργειες στην Συρία, που θα δημιουργήσουν καταστάσεις να χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές. Εάν τελικά η Τουρκία χρησιμοποιήσει χερσαίες δυνάμεις εναντίων των κούρδων του YPG , και δεν είναι λόγια του αέρα για εσωτερική κατανάλωση, αυτό θα σημαίνει πολλά για την στάση της στη συνέχεια ,σε συνδυασμό με την αναθεωρητική συμπεριφορά της σε βάρος της Ελλάδας.
Η Ελλάδα είναι θεατής στα τεκταινόμενα στη Συρία ,αποφεύγει συστηματικά να πάρει θέση για την σφαγή που επιχειρείται , φοβούμενη από την λογική της τουρκικής προπαγάνδας ,που έχει χαρακτηρίσει τους Κούρδους τρομοκράτες .Δεν ξέρω κατά πόσο θεωρείται ένας λαός τρομοκράτης ,όταν έχει χυθεί διαχρονικά τόσο αίμα για να αποκτήσει την ελευθερία του. Αν πράγματι θεωρούμε εμείς οι έλληνες τρομοκράτες τους Κούρδους που αγωνίζονται για την ελευθερία τους , και λόγω των διεθνών συγκυριών δεν παίρνουμε θέση, για να μην θεωρηθούμε από τους γείτονες ότι προστατεύουμε τρομοκράτες , το θεωρώ τουλάχιστον ανέντιμο, γιατί δεν εκφράζει την μεγάλη ευαισθησία του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία.
Ας θυμηθούμε, όταν πριν 201 χρόνια ο επαναστάτης Θ. Κολοκοτρώνης, που ήταν από τους πλέον σημαντικούς ηγέτες την ελληνικής επανάστασης του 1821 και όλοι οι άλλοι οπλαρχηγοί , είχαν και αυτοί χαρακτηριστεί τρομοκράτες από την τουρκική ηγεσία της εποχής εκείνης.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται, οι μεγάλες δυνάμεις κάθε φορά αξιολογούν τα συμφέροντά τους, και αν αυτά συμπέσουν με αυτά των επαναστατών (των δήθεν τρομοκρατών), ενδεχομένως θα προσεγγίσουν τους επαναστάτες- κατά τους Τούρκους τρομοκράτες- να ανακτήσουν την ανεξαρτησία τους.
Η εγκληματική ενέργεια που έγινε στην Κωνσταντινούπολη, και είχαμε τον θάνατο αθώων ατόμων, ανεξάρτητα εθνικότητας είναι προφανώς καταδικαστέα!
Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε αν πράγματι η βομβιστική έκρηξη ήταν κουρδική ενέργεια, σύμφωνα με την τουρκική εκδοχή, και κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο προβοκάτσιας, ώστε να κατασκευαστεί η αφορμή για τις αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία. Οι ΗΠΑ δεν έχουν πειστεί από τις τουρκικές αρχές, ότι ήταν κουρδικό χτύπημα και ζητούν διευκρινίσεις, που όμως δεν τους έχουν δοθεί μέχρι σήμερα.
Ας μην ξεχνάμε την πολύ παλιά τουρκική τέχνη να βρίσκει διαχρονικά αφορμές, στήνοντας προβοκάτσιες. Με αυτή την λογική εξαφάνισαν τους Αρμένιους, τους Έλληνες του Πόντου και της Κωνσταντινούπολης το 1955. Η τουρκική κατηγορία ότι δήθεν εκπαιδεύουμε Κούρδους στο Λαύριο είναι επίσης μία στημένη προβοκάτσια. Το πολιτικό σύστημα της χώρας αποφεύγει συστηματικά να πάρει ξεκάθαρη θέση για το κουρδικό πρόβλημα, δηλαδή αν θα πρέπει ο κουρδικός λαός να αποκτήσει κρατική οντότητα.
Η Ελλάδα οφείλει να διαμορφώσει εθνική στρατηγική για το κουρδικό ζήτημα, η παράδοση Οτσαλάν είναι ακόμη νωπή, γιατί είναι ένα θέμα που θα το βρίσκουμε μπροστά μας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Τουρκία είτε μας αρέσει είτε όχι, είτε με τον Ερντογάν είτε όχι, για τα επόμενα τουλάχιστον είκοσι χρόνια δεν θα σταματήσει ποτέ να ονειρεύεται την γαλάζια πατρίδα και όχι μόνο.