Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – Σύγκρουση υποψηφίων και στελεχών: Το διπλό «όχι» στην είσοδο Κασσελάκη στη Βουλή φέρνει «φουρτούνα» για τον ναύαρχο Αποστολάκη
Στο ανώτατο δυνατό επίπεδο μεταφέρεται πλέον η αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς Στ. Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου, ανταλλάσσουν πυρά μέσω διαδικτύου, δηλώσεων αλλά και συνεντεύξεων. Μετά από δύο ημέρες σιγής ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε σήμερα με ανάρτησή του να υποστηρίξει την Έφη Αχτσιόγλου αναφορικά με το θέμα του δήθεν sms που εστάλη προς τον Αλέξη Τσίπρα και τον καλούσε να παραιτηθεί. “Την σέβομαι και την τιμώ…την πιστεύω απόλυτα”, έγραψε στα social media o υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, φροντίζοντας ωστόσο να σημειώσει πως έχει δεχθεί και ο ίδιος επιθέσεις από συστημικά αλλά και κομματικά ΜΜΕ.
Από την πλευρά της η Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στην LIFO είπε πως ο κ. Κασσελάκης έχει “υποτιμητικό στυλάκι” απέναντί της εξαιτίας του φύλου της και εξ αυτού του λόγου αναφέρθηκε σε εκείνη μόνο με το μικρό της όνομα σε αντίθεση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, του οποίου το ονοματεπώνυμο ανέφερε ολόκληρο. Η ίδια σημείωσε πως ο αντίπαλός της δεν μπορεί να επικαλεστεί θέμα οικειότητας αφού γνωρίζονται ελάχιστα. Το φαινομενικά ήπιο κλίμα της ανάρτησης Κασσελάκη, χάλασε εντελώς όταν ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, ισχυρίστηκε πως έλαβε αρνητική απάντηση όταν εκείνος είχε ζητήσει debate, ενώ πρόσθεσε πως όταν η Έφη Αχτσιόγλου υπέβαλε το ίδιο αίτημα εκείνος ήταν στις λάσπες της Θεσσαλίας.
Υπονομευτές του Αλέξη ή υπονομευτικές δηλώσεις ;
Πάντως οι υποστηρικτές του ενός ή του άλλου στρατοπέδου επιδίδονται σε ένα «πόλεμο» δηλώσεων για το ποιος τελικά υπονόμευσε τον Αλέξη Τσίπρα και την όλη προσπάθεια του κόμματος να επιστρέψει στην κυβέρνηση. Από το «στρατόπεδο Κασσελάκη» ο Γιώργος Τσίπρας μιλώντας στο Open δήλωσε πως υπήρχαν δηλώσεις στελεχών που υπονόμευαν τον Τσίπρα. «Υπήρχαν στρατηγικές ήττας», είπε χαρακτηριστικά λέγοντας μάλιστα πως όλοι όσοι υπηρέτησαν τις στρατηγικές αυτές «είναι υπέρ της Αχτσιόγλου».
Την ίδια ανάγνωση των γεγονότων έκανε όμως και ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος όμως υπέδειξε άλλους «συντρόφους» του ως υπαίτιους εντάσσοντας σε αυτούς τον Γιώργο Κατρούγκαλο, τον Νίκο Φίλη, αλλά και τον Παύλο Πολάκη – εκ των θερμότερων υποστηρικτών του Στ. Κασσελάκη – τον οποίο κατηγόρησε για «δημόσιο εκβιασμό» κατά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων. Ο ίδιος εξέφρασε φόβους για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα.
Σύγκρουση κορυφαίων και στο βάθος η… ενότητα
Αν και υπό τον Αλέξη Τσίπρα βρέθηκαν σε διπλανά υπουργικά έδρανα οι συνονόματοι Νίκος Παππάς και Νίκος Φίλης βρίσκονται πλέον σε αντίπαλα στρατόπεδα. Ο άλλοτε υπουργός Παιδείας μίλησε για «στρατό Κασσελάκη» στο διαδίκτυο τα στελέχη του οποίου κατηγόρησε για τη χρήση εκφράσεων του υποκόσμου παρά το γεγονός ότι πρόκειται για πολιτική αντιπαράθεση. Ο ίδιος δεν δίστασε να πει πως ο Παύλος Πολάκης έχει βρίσει όποιον μιλάει ελληνικά και πρόσθεσε πως «ο Μητσοτάκης δεν θα πέσει επειδή είμαι πιο ωραίος και αυτοδημιούργητος broker στην Αμερική». Ο κ. Φίλης υπογράμμισε με νόημα πως η πιθανή εκλογή Κασσελάκη απομακρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ από τον χώρο της Αριστεράς.
Ο Νίκος Παππάς αναφέρθηκε στο παρασκήνιο της παραίτησης Τσίπρα λέγοντας πως παρά την αρχική δήλωση ότι θα θέσει εαυτόν στην κρίση του κόμματος, τελικά παραιτήθηκε, υποστηρίζοντας πως κάτι πρέπει να μεσολάβησε. Ο ίδιος που δημοσίως εξέφρασε την στήριξή του στον Στ. Κασσελάκη μιλώντας στο Action24 είπε πως θεωρεί ότι θα είναι ένας άξιος πρόεδρος, ενώ τάχθηκε υπέρ της παραμονής του Σωκράτη Φάμελλου στην προεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Κι ο κλήρος πέφτει στον… ναύαρχο
Την στιγμή που μαίνεται ο «πόλεμος» των δηλώσεων, ήρθαν δύο απανωτά «όχι» στο ενδεχόμενο μαζικών παραιτήσεων με στόχο να περάσει το κατώφλι της Βουλής ο Στέφανος Κασσελάκης. Έλενα Ακρίτα αλλά και Όθωνας Ηλιόπουλος ξεκαθάρισαν πως δεν έχουν τέτοια πρόθεση. Η Έλενα Ακρίτα, που πρόσφατα μετακινήθηκε στην πλευρά Κασσελάκη, αφήνοντας το «στρατόπεδο Αχτσιογλου» είπε πως η συμφωνία της με τον Αλέξη Τσίπρα να βρεθεί σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας για να ασχοληθεί με τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν της επιτρέπει να υποβάλει την παραίτησή της. Τη συμφωνία του με τον απερχόμενο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται και ο επικεφαλής του Επικρατείας, Όθωνας Ηλιόπουλος, που σε δήλωσή του αναφέρει πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί, χωρίς αυτό να σημαίνει πως παίρνει θέση υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου.
Εκ των πραγμάτων λοιπόν ο «κλήρος» πέφτει στον ναύαρχο Αποστολάκη, αλλά και σε όσους προηγούνται στη σειρά των επιλαχόντων του Στέφανου Κασσελάκη