Έκαναν κούκλα Barbie την επιστήμονα που σχεδίασε το εμβόλιο της AstraZeneca [vids]
Σε κούκλα Barbie κυκλοφορεί στα ράφια του εξωτερικού, η εμπνεύστρια του πολυσυζητημένου εμβολίου της Οξφόρδης, γνωστό και ως AstraZeneca. Η κατασκευάστρια εταιρεία η Mattel, δημιούργησε μια κούκλα της καθηγήτριας Sarah Gilbert.
https://www.youtube.com/watch?v=biuvFtz9aP0&feature=emb_logo
Η Sarah Gilbert είπε ότι βρήκε τη δημιουργία «πολύ περίεργη» στην αρχή – αλλά ελπίζει ότι θα εμπνεύσει τα παιδιά.
“Η ευχή μου είναι η κούκλα μου να φέρνει τα παιδιά σε επαφή με σταδιοδρομίες που μπορεί να μην γνωρίζουν, όπως είναι αυτή του εμβολιολόγου”, είπε.
Η Barbie της είναι μία από τις πέντε που τιμά τις γυναίκες που εργάζονται στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά (Stem).
Η εμβολιολόγος Sarah Gilbert άρχισε να σχεδιάζει ένα εμβόλιο για τον κορoνoϊό στις αρχές του 2020, όταν πρωτοεμφανίστηκε ο Covid στην Κίνα.
https://www.youtube.com/watch?v=pGIB2ypOqIw
Το εμβόλιο της – το εμβόλιο της Οξφόρδης -AstraZeneca – είναι τώρα το πιο ευρέως χρησιμοποιημένο σε όλο τον κόσμο, με δόσεις να αποστέλλονται σε περισσότερες από 170 χώρες.
“Ελπίζω τα παιδιά που βλέπουν τη Barbie μου θα συνειδητοποιήσουν πόσο ζωτικής σημασίας είναι η σταδιοδρομία στην επιστήμη για να βοηθηθεί ο κόσμος γύρω μας”, δήλωσε η Sarah Gilbert.
Τα τελευταία χρόνια, ο κατασκευαστής παιχνιδιών Mattel επιδίδεται σε μια καμπάνια διάψευσης της κριτικής που δεχόταν ότι η κούκλα της Barbie προβάλει μια μη ρεαλιστική εικόνα της γυναίκας στις νεαρές ηλικίες.
Προσφέρει τώρα κούκλες με θέμα τη σταδιοδρομία – όπως πυροσβέστης, γιατρός και αστροναύτης – και σε μια σειρά τόνων δέρματος πέρα από την αρχική λευκή, ξανθιά κούκλα της που πρωτοκυκλοφόρησε το 1959.
Οι πωλήσεις της κούκλας Barbie αυξήθηκαν σε υψηλό έξι ετών πέρυσι, καθώς η πανδημία είδε τους γονείς να αγοράζουν πολλά παιχνίδια για τα παιδιά τους.