Ειδικός αποκαλύπτει τις τροφές που δεν πρέπει να αποθηκεύεις σε τάπερ - Ο κίνδυνος που «παραμονεύει»
Με την πάροδο του χρόνου οι χημικές ουσίες από το πλαστικό μπορούν να διαρρεύσουν στο φαγητό, ειδικά με τη θερμότητα ή την υγρασία, επιμολύνοντας τα γεύματά μας.

Το τελευταίο διάστημα, όλο και περισσότερες πληροφορίες και επιστημονικές γνώσεις έρχονται στο πιάτο μας μέσω του διαδικτύου. Πρόσφατα, έπεσε στην αντίληψή μας μια πληροφορία για τη φύλαξη ορισμένων τροφών σε πλαστικά δοχεία και σακούλες.
Με όλο και περισσότερες έρευνες να αποδεικνύουν ότι τα μικροπλαστικά βρίσκονται παντού γύρω μας και την ανάγκη μας να τα περιορίσουμε για να προστατεύσουμε την υγεία μας, σταθήκαμε λίγο παραπάνω.
Όταν κάποιος μαθαίνει ότι η αποθήκευση ορισμένων τροφίμων σε πλαστικά δοχεία μπορεί να προξενήσει προβλήματα υγείας, είναι επόμενο να θελήσει να μάθει την αλήθεια.
Η Dr. Dimple Jangda, wellness coach με ειδίκευση στο έντερο και συγγραφέας, αναφέρει σε σχετική ανάρτησή της πως τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, οι μαγειρεμένες φακές και τα φασόλια, το μαγειρεμένα ρύζι και η κινόα, καθώς και τα πλούσια σε βιταμίνη C τρόφιμα δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύονται σε πλαστικά δοχεία.
Γιατί; Επειδή με την πάροδο του χρόνου οι χημικές ουσίες από το πλαστικό μπορούν να διαρρεύσουν στο φαγητό, ειδικά με τη θερμότητα ή την υγρασία, επιμολύνοντας τα γεύματά μας.
Ποιες τροφές δεν πρέπει να αποθηκεύεις σε τάπερ
Σύμφωνα με τη Dr. Dimple Jangda, «τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (μαρούλι, λόλα, ρόκα, φρέσκο κρεμμυδάκι, φύλλα μπρόκολου και παντζαριών, πράσα, ραδίκια, σέλερι, σέσκουλα, σπανάκι κ.ά.) όταν κόβονται και αποθηκεύονται σε πλαστικά δοχεία χάνουν την υγρασία τους. Αυτή η υγρασία επικάθεται στα πλαστικά τοιχώματα και μπορεί να γίνει τοξική».
Σε ότι αφορά το ρύζι και τη κινόα, εφόσον έχουν μαγειρευτεί, είναι επιρρεπή στην τοξικότητα της μούχλας, εξαιτίας της υγρασίας που αναπτύσσεται μέσα στα πλαστικά δοχεία. «Πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, λεμόνια και πιπεριές χάνουν τη βασική τους βιταμίνη και τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν, εξαιτίας της κυκλοφορίας του αέρα μέσα στην πλαστική συσκευασία» υποστηρίζει η Dr. Dimple Jangda.