Δώρα στο Δημόσιο: Γιατί είναι αδύνατη η επαναφορά 13ου και 14ου μισθού - Τι λέει ο Τσακλόγλου
«Είναι σαν να έχουμε "τινάξει τη μπάνκα" στον αέρα», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εργασίας.

Αδύνατη καθίσταται, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, η επαναφορά των δώρων, δηλαδή του 13ου και του 14ου μισθού στον δημόσιο τομέα, όπως εξήγησε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Τσακλόγλου, λόγω του δημοσιονομικού κόστους.
Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καλεσμένος στο MEGA και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον 13ο και 14ο μισθό, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μιλάτε για το δημόσιο τομέα προφανώς, γιατί 13ος και 14ος στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν ήδη. Εδώ μιλάμε για ένα μέτρο το οποίο είναι παραπάνω από πανάκριβο. Αν θέλουμε λογιστικά να πάρουμε τους 12 μισθούς που έχουμε τώρα για να τους κάνουμε 14, αυτό γίνεται και την άλλη μέρα. Αλλά αυτό το οποίο συζητείται δεν είναι αυτό. Είναι, χωρίς καμία αλλαγή, να δώσουμε 13ο-14ο μισθό και που ακούγεται αντίστοιχα και για συντάξεις, οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι σαν να έχουμε «τινάξει τη μπάνκα» στον αέρα, κανονικά».
«Αυτό το οποίο είχε αποδείξει επανειλημμένα η κυβέρνηση είναι ότι όλα αυτά εδώ τα χρόνια, οποτεδήποτε είχαμε κάποιες υπερβάσεις στους δημοσιονομικούς μας στόχους και δόξα τω Θεώ τα πηγαίναμε πολύ καλά από αυτή την άποψη, έχουμε δώσει εφάπαξ ενισχύσεις κάθε φορά σε χαμηλούς συνταξιούχους», υπογράμμισε ο Παναγιώτης Τσακλόγλου.