Δολοφονία Άλκη: Μιλούν για πρώτη φορά οι γονείς του – «Ζητούμε δικαίωση, όχι εκδίκηση» [vid]
Σπάνε τη σιωπή τους οι γονείς του αδικοχαμένου 19χρονου Άλκη, που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Οι γονείς του νεαρού μιλάνε για πρώτη φορά, μετά την δολοφονική επίθεση από χούλιγκαν, εκείνο το μοιραίο βράδυ.
Σκοπός τους, όπως είπαν, είναι να «στείλουμε μήνυμα αγάπης» ενώ παράλληλα, ζήτησαν να δικαιωθούν για τον άδικο χαμό του γιου τους και ευχήθηκαν ο Άλκης τους να είναι το τελευταίο θύμα της οπαδικής βίας στην Ελλάδα.
«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα αγάπης. Φτάνει πια. Να κλείσει ο κύκλος αίματος. Η γυναίκα μου με στήριξε και με στηρίζει», είπε ο πατέρας του Άλκη, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ3 μέσα από το σπίτι της οικογένειας στη Βέροια.
«Να σταματήσει, δεν αντέχουμε άλλο, ο Άλκης να είναι το τελευταίο θύμα», είπε από την πλευρά της η μητέρα του. Και πρόσθεσε: «Ο Άλκης αν βρισκόταν τώρα στο σπίτι θα σας έστελνε την αγάπη του, αγάπη προς όλο τον κόσμο».
«Ήταν, είναι ένα εξαίρετο παιδί, ήξερε μόνο να αγαπά τους πάντες και απλώς ζητούσε να αγαπούν ο ένας τον άλλο», ανέφερε η μητέρα του Άλκη. Οι γονείς είπαν επίσης πως θα είναι στο πλευρό του Αλέξη Κούγια προς υποστήριξη της κατηγορίας.
«Ενωμένοι να λύσουμε το θέμα»
«Πρέπει να θεραπευτεί το απόστημα και όχι να σπάσει, για το καλό όλης της ελληνικής κοινωνίας», δήλωσε ο συντετριμμένος πατέρας.
«Το να σπάσεις ένα απόστημα με λερωμένα χέρια ξαναδημιουργεί το απόστημα. Πρέπει να θεραπευθεί και να βρει το φάρμακο η κυβέρνηση, ο πολιτικός κόσμος ενωμένος μαζί με την αστυνομία, τη δικαιοσύνη για να λυθεί. Θέλω αυτό το γεγονός να ενώσει την πόλη στην οποία γεννήθηκα και αγαπώ. Την αγαπούσα και τη θεωρούσα την πιο όμορφη πόλη του κόσμου».
«Εγώ είμαι και ΠΑΟΚ είμαι και Άρης. Το λέω επειδή το πιστεύω και έχω και φίλους και συγγενείς που είναι Παοκτσήδες. Θέλω όλοι ενωμένοι να λύσουμε το θέμα», πρόσθεσε ο κ. Καμπανός.
«Καμιά μάνα να μην βρεθεί στη θέση μου»
«Δεν κρατάμε κακία σε κανέναν. Εγώ αυτή την στιγμή δεν έχω καθόλου συναισθήματα. Καμία μανούλα να μην βρεθεί στη θέση μου», είπε η μητέρα του Άλκη.
Σύμφωνα με την ίδια, το προηγούμενο απόγευμα στις 7.30 μ.μ, ο Άλκης είχε μιλήσει μαζί της. «Μου τηλεφώνησε να δω τι κάνω. Την επόμενη μέρα θα έδινε μάθημα στο πανεπιστήμιο. Μου είπε θα έβγαινε μία βόλτα να φάει και μετά θα επέστρεφε σπίτι. Του ευχήθηκα καλή επιτυχία και κλείσαμε το τηλέφωνο. Στις 3 τα ξημερώματα μας ειδοποίησε ο κουνιάδος μας. Είχα την ελπίδα ότι δεν είναι αλήθεια…».
«Ευχαριστώ όλο τον κόσμο, δέχομαι καθημερινά αιτήματα φιλίας στην σελίδα μου στο facebook, την οποία διατηρώ για να ανταλλάσσουμε με τους εκπαιδευτικούς σχέδια εργασίας, δεν μπορώ να απαντήσω στον καθένα χωριστά, γιατί είναι πολλά τα μηνύματα».
«Αυτά τα παιδιά μεγάλωσαν χωρίς αγάπη και ίσως να ένιωσαν απόρριψη από την οικογένειά τους», επισήμανε η μητέρα του Άλκη, αναφερόμενη στους δράστες της δολοφονικής επίθεσης.
«Αυτό που μας έλεγε ο Άλκης είναι να αγαπάμε τον κόσμο», κατέληξε χαρακτηριστικά.
Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο
Προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν και έλαβαν από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οι οκτώ συλληφθέντες για τη δολοφονία του Άλκη. Συγκεκριμένα, αναμένεται να οδηγηθούν εκ νέου στα δικαστήρια την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Σύμφωνα με το ένταλμα που εκδόθηκε εις βάρος τους, σε εκτέλεση του οποίου συνελήφθησαν χθες (Κυριακή), διώκονται -μεταξύ άλλων- για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.
Μετά την προθεσμία που έλαβαν επιστρέφουν στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Την πόρτα της ίδιας ανακρίτριας θα περάσει από στιγμή σε στιγμή προκειμένου να απολογηθεί ο 23χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, που είχε συλληφθεί πρώτος, λίγες ώρες μετά το φονικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι συλληφθέντες «έδειχναν» έναν 21χρονο Έλληνα ως υπαίτιο για τη δολοφονία, ωστόσο η κατηγορία για την ανθρωποκτονία από πρόθεση βαραίνει όλους.
Ο συγκεκριμένος δεν είναι σεσημασμένος και άρα δεν είναι δυνατό, ακόμα, να διαπιστωθεί η ορθότητα του ισχυρισμού αυτού. Θα ληφθούν, ωστόσο, γενετικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα που θα συγκριθούν με αυτά που βρέθηκαν πάνω στο δρεπάνι.