Δημοσκόπηση Pulse: Σταθερό προβάδισμα για ΝΔ, ντέρμπι ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για 2η θέση
Ενδιαφέροντα ήταν τα στοιχεία που προέκυψαν από τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, που διεξήχθη για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο 27 Φεβρουαρίου - 1 Μαρτίου σε δείγμα 1.106 ψηφοφόρων. Οι ερωτήσεις αφορούσαν όλο το φάσμα της επικαιρότητας, από την πρόθεση ψήφου μέχρι το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και το πρόσφατο 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ποσοστό 52% ο κόσμος βλέπει ότι το νομοσχέδιο για τη λειτουργία των μη κρατικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση ως έχει ή με κάποιες βελτιώσεις. Αντίθετα το 42% πιστεύει πως βρίσκεται σε λανθασμένη κατεύθυνση.
Η συντριπτική πλειοψηφία (91%) εκείνων που θα ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία βρίσκουν σωστό το νομοσχέδιο, ενώ, οι επίδοξοι ψηφοφόροι των ΣΥΡΙΖΑ (81%) και ΚΚΕ (77%) είναι αντίθετοι με αυτό. Στο ΠΑΣΟΚ κινούνται υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων αλλά σε πιο «ήπιους» τόνους (63%).
Σε ό,τι αφορά το πολυσυζητημένο 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ η γνώμη των ερωτηθέντων είναι ότι το κόμμα βγαίνει αποδυναμωμένο (56%) και μόλις 8% το βλέπει να έχει ενισχυθεί. Περιορίζοντας το δείγμα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 45% ισχυρίζεται ότι βλέπει ενίσχυση και μόλις ένας στους δέκα κρίνει πως υπάρχει αποδυνάμωση.
Ο Στέφανος Κασσελάκης από την άλλη, βγαίνει αποδυναμωμένος από το συνέδριο αλλά σε μικρότερο ποσοστό απ' ότι το ίδιο το κόμμα (37%), τη στιγμή που οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν την πεποίθηση ότι ο πρόεδρος του κόμματος είναι περισσότερο κερδισμένος και μάλιστα σε ποσοστό 58%.
Ως καταλληλότερος πρωθυπουργός σύμφωνα με το δείγμα, θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης (34%) με κύριο αντίπαλο τον... κανένα (23%). Κασσελάκης (10%), Ανδρουλάκης (8%), Κουτσούμπας (6%) και Βελόπουλος (6%) ακολουθούν.
Στην πρόθεση ψήφου συνεχίζει να προηγείται με μεγάλη διαφορά, 17,5 ποσοστιαίων μονάδων η Νέα Δημοκρατία (29,5%) τη στιγμή που το ντέρμπι της δεύτερης θέσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ (12%) και ΠΑΣΟΚ (12%) καλά κρατεί. ΚΚΕ (7,5%) και Ελληνική Λύση (7%) έπονται, ενώ η «γκρίζα ζώνη» των αναποφάσιστων και της αποχής που αναμένεται να παίξει τον δικό της ρόλο, αποτιμάται αθροιστικά στο 16%.