Δημοσκόπηση Pulse Φεβρουαρίου: Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ -Τι φοβούνται οι πολίτες για την Ουκρανία
Στις 10 ποσοστιαίες μονάδες βρίσκεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.
Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση αναφέρει πως το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 33,5%, ενώ το ποσοστό της αξιωματικής αντιπολίτευσης φτάνει σε 23,5%. Όσον αφορά το ΚΙΝΑΛ, η προτίμηση των ερωτηθέντων φτάνει στο 14,5%, ενώ το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5%, η Ελληνική Λύση 4%, το ΜέΡΑ25 3%, Οι Έλληνες για την Πατρίδα 2%, η Δημιουργία 1%, άλλο κόμμα 5% και οι αναποφάσιστοι 8,5%.
Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, το ΚΙΝΑΛ 14%, το ΚΚΕ 5%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜέΡΑ25 3%.
Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 59% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22%.
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ευρύ προβάδισμα απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, συγκεντρώνει 40% έναντι 25% του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δύο εμφανίζονται ενισχυμένοι κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση. Κανέναν από τους δύο απαντά το 32%.
Στο ερώτημα ποιος πολιτικός αρχηγός εκφράζει καλύτερα τον κεντρώο χώρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πάλι προηγείται με 26%, ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 24% και τρίτος έρχεται ο Αλέξης Τσίπρας με 21%.
Στην ερώτηση «Πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές βουλευτικές εκλογές;», οι πολίτες τάσσονται υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας από την κυβέρνηση σε ποσοστό 47%. Ένα ποσοστό 26% θέλει εκλογές μέχρι το φετινό καλοκαίρι και ένα ποσοστό 19% θέλει κάλπες μέχρι το τέλος του 2022.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 25-28 Φεβρουαρίου, σε δείγμα 1.205 ατόμων, ενώ 8 στους 10 Έλληνες ανησυχούν με τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Στην ερώτηση για το πόσο σας ανησυχεί η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, το 80% απάντησε «πολύ ή αρκετά», το 9% «μέτρια», το 6% «λίγο ή ελάχιστα έως καθόλου» και 5% ΔΓ/ΔΑ.
Για το πόσο θα επηρεαστεί η ελληνική οικονομία από τον πόλεμο στην Ουκρανία, το 80% απάντησε «πολύ ή αρκετά», το 9% «μέτρια», το 5% «λίγο ή ελάχιστα έως καθόλου», 6% ΔΓ/ΔΑ.
Όσο για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας από την ΕΕ, το 15% τις θεωρεί πιο αυστηρές από όσο θα έπρεπε, 21% ότι είναι λογικές, 47% ότι είναι πιο επιεικείς, 17% ΔΓ/ΔΑ.