Δήμος Αθηναίων: Καταφύγιο και τρόφιμα για όσους εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω σεισμού - Η ανακοίνωση
Ο Χάρης Δούκας έθεσε σε ετοιμότητα τον δήμο Αθηναίων προκειμένου να δοθεί βοήθεια σε κατοίκους που φεύγουν από τα νησιά των Κυκλάδων λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας.
Οι αλλεπάλληλοι σεισμοί στις Κυκλάδες έχουν οδηγήσει χιλιάδες πολίτες να φύγουν από τα νησιά με πλοία και αεροπλάνα. Ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε πως θέτει άμεσα σε λειτουργία τη Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου (Μαμούρη 22 και Δύμης), για να φιλοξενήσει τους ανθρώπους που αναγκάζονται να εκκενώσουν τα σπίτια τους.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, αντιλαμβανόμενος την έκτακτη κατάσταση που έχει προκύψει από την έντονη σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες, επικοινώνησε άμεσα με τους Δημάρχους των νησιών, ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί και για τις άμεσες ανάγκες των κατοίκων. Δήλωσε έτοιμος για την παροχή βοήθειας εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων, εφόσον χρειαστεί.
Επίσης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Λάζαρο Κυρίζογλου, ζήτησε την άμεση σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για να εξετάσει τρόπους ενίσχυσης των Δήμων των Κυκλάδων που έχουν ανάγκη.
Την ίδια στιγμή, ο Δήμος Αθηναίων, θέτει άμεσα σε λειτουργία τη Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου (Μαμούρη 22 & Δύμης), για να φιλοξενήσει τους ανθρώπους που αναγκάζονται να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Η Λέσχη Φιλίας θα παραμείνει ανοιχτή για όσο διάστημα χρειαστεί, προσφέροντας ασφαλές καταφύγιο, στέγη και τρόφιμα σε όσους το έχουν ανάγκη.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνούν με την 24ωρη γραμμή του Δήμου Αθηναίων στο 1595 για περισσότερες πληροφορίες και καθοδήγηση, προτού μεταβούν στη Λέσχη.