Δημογλίδου για τον 51χρονο με το κατσαβίδι: «Ήταν σε αμόκ, οι αστυνομικοί αντέδρασαν πολύ σωστά»
«Το εάν υπάρχει υποστελέχωση ή όχι του Αστυνομικού Τμήματος, αυτό είναι κάτι που όντως πρέπει να το δουν οι προϊστάμενοι του διοικητή, όπως και του αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας».

Για τα ερωτήματα που προκύπτουν από την υπόθεση του 51χρονου που σκόρπισε τον τρόμο το μεσημέρι της Κυριακής (30/3) στο Κορωπί, επιτιθέμενος σε πολίτες και αστυνομικούς στο ΑΤ της περιοχής, μίλησε σήμερα το πρωί η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.
«Ενημερωθήκαμε για τις επιθέσεις του όταν ήταν ήδη μέσα στο ΑΤ»
«Παρότι δεν υπάρχει επίσημη διαπίστωση από κάποιον ειδικό επιστήμονα, η όλη του η συμπεριφορά και η προετοιμασία δείχνουν ότι αυτός ο άνθρωπος αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα. Όμως η αστυνομία ενημερώθηκε για τις κινήσεις αυτού του ανθρώπου, παρόλο που υπήρχε προειδοποίηση από την προηγούμενη ημέρα, ουσιαστικά όταν αυτός ο άνθρωπος έφτασε στο Αστυνομικό Τμήμα και το επεισόδιο ήταν ήδη σε εξέλιξη. Τότε, ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί για τις δύο προηγούμενες επιθέσεις. Ουσιαστικά ενημερωθήκαμε για την επίθεση στο λεωφορείο όταν αυτός ο άνθρωπος βρισκόταν μέσα στο Τμήμα», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ.
«Οι αστυνομικοί αντιμετώπισαν έναν άνθρωπο σε αμόκ»
Για το γεγονός ότι δεν υπήρχε σκοπός έξω από το Αστυνομικό Τμήμα όταν ο 51χρονος με το κατσαβίδι στα χέρια μπήκε στο Αστυνομικό Τμήμα απάντησε:
«Το εάν υπάρχει υποστελέχωση ή όχι του ΑΤ, αυτό είναι κάτι που όντως πρέπει να το δουν οι προϊστάμενοι του διοικητή, όπως και του αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Το κοιτάζουμε και για άλλες υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όχι μόνο γι' αυτό το τμήμα. Εάν υπήρχε σκοπός στο συγκεκριμένο τμήμα, κάτι το οποίο επέλεξε για εκείνο το 8ωρο να μην υπάρχει ο διοικητής της υπηρεσίας, δεν θα άλλαζε τίποτα. Όταν μιλάμε για έναν άνθρωπο ο οποίος βρίσκεται σε αμόκ, βρίσκεται σε κρίση -γιατί αυτό αντιμετώπισαν οι αστυνομικοί- δεν μπορεί να ελεγχθεί με τίποτα, με κανέναν τρόπο. Κι εδώ ακριβώς οι αστυνομικοί αντέδρασαν με πολύ σωστό τρόπο, προσπάθησαν χωρίς να τον τραυματίσουν θανάσιμα να τον δεσμεύσουν με κίνδυνο της δικής τους ζωής. Ιδιαίτερα ο διοικητής της υπηρεσίας για να προστατέψει τους υπόλοιπους συναδέλφους, έθεσε τη ζωή του σε κίνδυνο. Δεν έχει καμία σχέση το περιστατικό με το γεγονός ότι δεν υπήρξε σκοπός. Ουσιαστικά θα τραυμάτιζε έναν ακόμη αστυνομικό».