Δημήτρης Λιγνάδης: Μεταγωγή από Τρίπολη στον Κορυδαλλό ενόψει της δίκης
Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα βρεθεί την επόμενη Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου, ο παραιτηθείς καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή σε βάρος νεαρών και ανηλίκων.
Ο κατηγορούμενος αναμένεται να μεταχθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα από τις φυλακές Τρίπολης στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να παραστεί στη δίκη.
Ήδη ετοιμαστεί ένα σχέδιο μεταγωγής, αλλά και ένα σχέδιο προστασίας του στον Κορυδαλλό, τα οποία περιλαμβάνουν φύλαξη και καθ’ οδόν από τις φυλακές Κορυδαλλού αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια που θα μείνει στην Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ANT1.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το κελί του Δημήτρη Λιγνάδη θα είναι στην Α’ πτέρυγα, καθώς η παρουσία του εκεί κρίνεται πιο ασφαλής για όσο διάστημα διαρκεί η δίκη.
Σημειώνεται ότι ο σκηνοθέτης μεταφέρθηκε τον Φεβρουάριο του 2021 στις φυλακές Τριπόλεως λόγω προσωρινής κράτησης, για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή δύο ανηλίκων. Στη συνέχεια ασκήθηκαν σε βάρος του δύο νέες κατηγορίες βιασμού. Η μία για τον βιασμό ενός ανηλίκου πριν από επτά χρόνια και η δεύτερη ενός ενήλικου άντρα πριν από τρία χρόνια. Ο ίδιος με υπόμνημα που είχε καταθέσει μέσω του δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια, είχε αρνηθεί τις κατηγορίες ενώπιον της ανακρίτριας.
Υπενθυμίζεται ότι στο βούλευμα που παρέπεμψε σε δίκη τον Δημήτρη Λιγνάδη οι δικαστές έκριναν ότι «η επανειλημμένη τέλεση της πράξης, η μακρόχρονη δράση του, η μέθοδος που έχει αναπτύξει, για να προσεγγίσει τα θύματά του, χτίζοντας μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης αλλά και εξάρτησης, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του θέση για να τα δελεάσει, αλλά και τη δική τους ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση, το γεγονός ότι κυκλοφορούσε δημόσια με τα ανήλικα θύματά του, δίχως καμία αναστολή, αλλά και η αμετανόητη στάση του μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα, ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων».