Δήμητρα Γαλάνη: Αν τύχει και ακούσω τραγούδι μου στο ραδιόφωνο με θεωρώ «λίγη»
Η τραγουδίστρια εξηγεί ότι ακούει όλα τα είδη μουσικής αλλά παραδέχεται ότι όταν ακούει τον εαυτό της δεν μπορεί να το απολαύσει.

Για την αυστηρή κριτική που ασκεί στον εαυτό της, αλλά και για τα μουσικά ακούσματά της μίλησε η Δήμητρα Γαλάνη με αφορμή την διδασκαλία του Masterclass Ερμηνείας στο τραγούδι που έχει αναλάβει στο Μικρό Πολυτεχνείο.
Η τραγουδίστρια με την μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία εξήγησε: «Στον ελεύθερο μου χρόνο ακούω τα πάντα. Δεν υπάρχει κάτι που να μην ακούω. Εξαρτάται από τι τι κάνω. Όταν διαβάζω ακούω μόνο ορχηστρική μουσική. Έχω γλεντήσει με το λαϊκό τραγούδι, αλλά είχα και την τιμή να γλεντήσω και τον κόσμο, ας πούμε στο «Χάραμα». Όταν μαγειρεύω είναι η μόνη ώρα που δεν τραγουδάω».
Πώς αισθάνεται αν τύχει και ακούσει τον εαυτό της στο ραδιόφωνο; «Στο σπίτι μου δεν τραγουδάω, ενώ υπάρχουν συνάδελφοι που τραγουδούν, εγώ μόνο ακούω. Αναγκαστικά καμιά φορά ακούω τον εαυτό μου στο ραδιόφωνο. Δεν μπορείς να απολαύσεις τον εαυτό σου, κάνεις πάντα κριτική, «πώς το είπα το τραγούδι...» κ.τ.λ. Είμαι λίγο "λίγη" με τον εαυτό μου».
Σε παλαιότερη συνέντευξή της η Δήμητρα Γαλάνη είχε αναφερθεί στο πώς θέλει να την θυμούνται οι άνθρωποι. Τι θέλει να λένε για εκείνη... «Αυτό που μου λένε τώρα. “Βρε παιδί μου, τι έχω περάσει μαζί σου;”. Εκείνη την ώρα είναι που ανεβαίνω στα Θεία και λέω “Σ’ ευχαριστώ Θεέ μου”. Όταν σου λέει ο άλλος ότι “Έχω ζήσει αυτή την απώλεια με εσένα”, ή ότι “Έχω ζήσει τον μεγάλο αυτό έρωτα με εσένα” , ή “Εγώ μεγάλωσα το παιδί μου με εσένα”, ή όταν πήγα στην τράπεζα και μου λέει η διευθύντρια “Κυρία μου, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μου έχετε δώσει στη ζωή μου”, δεν υπάρχει πιο συγκινητικό πράγμα από αυτό. Πίστεψε με. Τι να σου πω; Υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία από το να έχεις καθίσει δίπλα στον καθένα και να έχεις συζητήσει αυτό που του γιάτρεψε την ψυχή; Μα, τι λέμε τώρα παιδιά; Τι δώρο είναι αυτό που μου έχει κάνει η ζωή;» είχε παραδεχθεί.