Διαμαρτυρία για Τέμπη στην Κρήτη: Μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά και Λασίθι
Τεράστιες ουρές οχημάτων στον ΒΟΑΚ στην είσοδο προς Ηράκλειο. Πάνω από 55.000 άνθρωποι στους δρόμους σε όλη την Κρήτη.

Πλήθος κόσμου στην Κρήτη δίνει δυναμικό παρών στη διαμαρτυρία για την Τραγωδία στα Τέμπη.
Σύλλογοι και φορείς βρίσκονται στο κέντρο του Ηρακλείου με πανό και με πλακάτ, ζητώντας Οξυγόνο, Αλήθεια, Δικαιοσύνη.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας προβλέπεται να είναι η πολυπληθέστερη και μαζικότερη των τελευταίων ετών και το Cretalive μεταδίδει, λεπτό προς λεπτό, την εξέλιξη.
Αυξημένη κίνηση στον ΒΟΑΚ, προς το Ηράκλειο
Μισή ώρα πριν το προκαθορισμένο ραντεβού για τη διαμαρτυρία η μετακίνηση οχημάτων προς το Ηράκλειο και το κέντρο είναι μεγάλη, με αποτέλεσμα την κυκλοφοριακή εμπλοκή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στον Βόρειο Οδικό Άξονα, στις εισόδους προς Ηράκλειο, επικρατεί το αδιαχώρητο από αυτοκίνητα. Υπενθυμίζεται ότι από την ΕΛ.ΑΣ έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλες τις μεγάλες πόλες της Κρήτης, με αφορμή τα συλλαλητήρια.
Ηχηρό μήνυμα στέλνει το Ρέθυμνο
Στα δύο χρόνια από την “μαύρη” επέτειο κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σήμερα στο Ρέθυμνο με αφετηρία την Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, όπου πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί θέλοντας να ενώσουν τις φωνές τους με αυτές τις υπόλοιπης χώρας.
Φορείς, Σύλλογοι και Σωματεία έχουν απευθύνει καλέσματα κι απ’ την πρώτη στιγμή η ανταπόκριση του κόσμου είναι έκδηλη και έντονη.
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα παραστούν μεταξύ άλλων: το ΕΚΡ, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το σωματείο εργαζομένων Κρετα Φαρμς, ο Σύνδεσμος Λογιστών, το Σωματείο Προσωπικού Καθαριότητας δημόσιων και ιδιωτικών κτηρίων, το ΝΤ. της ΑΔΕΔΥ, η ένωση Γιατρών, το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, η ΕΛΜΕΡ, ο ΣΕΠΕ, ο Σύνδεσμος Εργαζομένων Δήμου Ρεθύμνου, φοιτητικοί σύλλογοι, Ένωση Γονέων, συντονιστική επιτροπή μαθητών, ο σύλλογος συγγενών και φίλων θυμάτων στα Τέμπη και οι υγειονομικοί φορείς, ήτοι ο φαρμακευτικός σύλλογος, ο ιατρικός σύλλογος και ο ΣΥΓΕΝΙΑΡ.
Λαοθάλασσα και στον Άγιο Νικόλαο
Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν από νωρίς το πρωί και στο κέντρο του Αγίου Νικολάου, στο Λασίθι, για τη συγκέντρωση στη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη σιδηροδρομική τραγωδία που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.
Η πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη και οι γύρω δρόμοι γέμισαν από κόσμο.
Κοσμοσυρροή και στα Χανιά
Η παρουσία πολιτών είναι μαζική και στα Χανιά και στη Δημοτική Αγορά Χανίων ήδη έχει γεμίσει ασφυκτικά αρκετή ώρα πριν τις 11.
Νέοι, μεγάλοι, οικογένειες, σύλλογοι, σωματεία και συνδικάτα έχουν κατέβει στον δρόμο, σε μία από τις πλέον μαζικές κινητοποιήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.
Την ίδια ώρα έχουν ανακοινώσει ότι δε θα λειτουργούν σήμερα δεκάδες επαγγελματικοί κλάδοι και υπηρεσίες ως φόρο τιμής στη μνήμη των 57 θυμάτων των Τεμπών.