«Δεν υπάρχει καμία διαθήκη» λέει ο γιος του Αλέξη Κούγια - Τι είπε για τη μητέρα του, Εύη Βατίδου
Ο Χρίστος Κούγιας ξεκαθάρισε ότι μοναδικοί κληρονόμοι εξ αδιαθέτου είναι αυτός και η αδερφή του Μάιρα.

Ο Χρίστος Κούγιας ανέλαβε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση σχετικά με την κληρονομιά του πατέρα του, Αλέξη Κούγια, μετά τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που αφορούσαν το αν είχε συντάξει διαθήκη πριν από τον θάνατό του. Ο 23χρονος γιος του ποινικολόγου τόνισε ότι ο ίδιος και η αδερφή του, Μάιρα, είναι οι μοναδικοί κληρονόμοι της περιουσίας του πατέρα τους.
Με νέα ανάρτησή του ο Χρίστος Κούγιας διευκρίνισε ότι ο Αλέξης Κούγιας δεν άφησε διαθήκη, επισημαίνοντας πως ο λόγος ήταν για να εξασφαλιστεί ότι τα περιουσιακά στοιχεία θα κληρονομηθούν μόνο από τα παιδιά του, ως πρώτου βαθμού συγγενείς. Όπως ανέφερε, τα παιδιά του θα αναλάβουν και την αποπληρωμή των χρεών που εκκρεμούν.
Το βράδυ της Δευτέρας, η Εύη Βατίδου είχε ζητήσει από τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους να είναι προσεκτικοί σχετικά με τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων του Αλέξη Κούγια, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Στη συνέχεια, ο Χρίστος Κούγιας πήρε τη σκυτάλη και ενημέρωσε το κοινό μέσω των κοινωνικών δικτύων.
Οι αναρτήσεις στα social media
«Τις τελευταίες μέρες έχουν προκύψει κάποια δημοσιεύματα σχετικά με την ύπαρξη ή μη διαθήκης του πατέρα μου, το αν είναι μέσα στη διαθήκη η μητέρα μου και το ποσό της περιουσίας. Η μητέρα μου χθες με δήλωσή της (χωρίς λόγο) έγραψε πως τα media δημοσιεύουν ανακριβείς πληροφορίες. Την αλήθεια θα την μάθετε από εμένα και την αδελφή μου για το τι ισχύει.
Ο πατέρας μου φοβούμενος μην εμπλακούμε σε δικαστική διαμάχη σε περίπτωση ύπαρξης διαθήκης, ΔΕΝ έφτιαξε ΚΑΜΙΑ διαθήκη γιατί γνώριζε ότι στην περίπτωση μη ύπαρξης διαθήκης εγώ και η αδελφή μου θα κληρονομήσουμε οτιδήποτε υπάρχει στο όνομά του ΕΞ ΑΔΙΑΘΕΤΟΥ ως οι ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ», έγραψε στο πρώτο story του.

Ενώ, συνέχισε: «Όσον αφορά το ζήτημα της περιουσίας του πατέρα μου που συνδέεται με προγενέστερες δηλώσεις του, έχω να απαντήσω ότι ούτε 50 εκατομμύρια υπάρχουν ούτε 28 ακίνητα με βάση πάντα τα νόμιμα έγγραφα που έχω στα χέρια μου. Προφανώς υπάρχουν αρκετά ακίνητα τα οποία ΕΜΕΙΣ θα ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΟΥΜΕ, όμως υπάρχουν και ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΕΗ (που θα αποτελέσουν το παθητικό της κληρονομιάς) τα οποία ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.
ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ: Οι μοναδικοί κληρονόμοι εξ αδιαθέτου είμαστε ΕΓΩ και η ΜΑΪΡΑ. Ο πατέρας μου δεν έφτιαξε διαθήκη για να είναι καλυμμένος ότι θα κληρονομήσουμε ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ό,τι υπάρχει στο όνομά του ως πρώτου βαθμού συγγενείς.
Οποιαδήποτε προσπάθεια γίνει από ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ για να σταματήσει την διαδικασία που έχει ξεκινήσει, θα είναι μάταιη και θα μας βρει αντιμέτωπους στα δικαστήρια όπου θα επικαλεστούμε ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ»
