Χρυσοχοΐδης: Συνεχίζουμε την κατασκευή του φράκτη -150 προσλήψεις συνοριοφυλάκων
«Tα σύνορα του Έβρου είναι ασφαλή και απροσπέλαστα» τόνισε από τους Ψαθάδες του Έβρου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στα πλαίσια της επίσκεψής του στον νομό.
Το πρωί επισκέφτηκε την περιοχή των Καστανιών του Έβρου στην ελληνοτουρκική μεθόριο και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία εξέλιξης των έργων στο τμήμα της περιοχής των 5 χιλιομέτρων, τονίζοντας, μάλιστα, ότι σε λίγο συμπληρώνονται συνολικά τα 70 χιλιόμετρα και μετά συνεχίζουν στα βόρεια του νομού.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προανήγγειλε την πρόσληψη 150 συνοριοφυλάκων σε όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως επίσης, δεσμεύτηκε για τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών της Αστυνομίας.
«Συνεχίζουμε την κατασκευή του φράκτη, θωρακίζουμε τα σύνορα στον Έβρο, συμπληρώνουμε και διευρύνουμε την ομάδα της συνοριοφυλακής. Προσλαμβάνουμε άλλους 150 συνοριοφύλακες στον Έβρο και τη δεύτερη ζώνη, στη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία. Είμαστε εδώ για να διαβεβαιώσουμε τους κατοίκους της περιοχής και όλους τους Έλληνες ότι τα σύνορά μας θα γίνουν περαιτέρω ασφαλή», δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε ειδική μνεία στην Ελληνική Αστυνομία και στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας σημειώνοντας ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία και πως οι αστυνομικοί και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εργάζονται για την προστασία των ελληνικών συνόρων.
Ερωτηθείς ο υπουργός για το αν προβληματίζει την κυβέρνηση το ενδεχόμενο μεταναστευτικών ροών στα νότια της χώρας λόγω των γεγονότων στη Γάζα, σημείωσε: «η αστάθεια στην περιοχή είναι ένας παράγοντας που πρέπει να μας ανησυχεί. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και σε κινητοποίηση ώστε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτή η αστάθεια».
«Νομίζω πως χρειάζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο», συνέχισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, «να υπάρχει εγρήγορση και κινητοποίηση με τις γειτονικές τρίτες χώρες, ώστε να αποτρέψουμε τα τεράστια κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα που έχουν προκύψει όλα τα προηγούμενα χρόνια ή τα τεράστια κύματα μετανάστευσης που εμείς ζήσαμε και διαχειριστήκαμε τα δέκα τελευταία χρόνια».