Χριστούγεννα: Το αδιαχώρητο σε πίστες, μπαρ, ταβέρνες και εστιατόρια
Ρεβεγιόν από τα... παλιά για Αθηναίους και Θεσσαλονικείς που κατέκλυσαν τις μεγάλες πίστες, ενώ ανήμερα των Χριστουγέννων επέλεξαν ταβέρνες και εστιατόρια για το γιορτινό γεύμα.
Πλημμύρισαν οι μεγάλες πίστες, τα μπαρ, τα εστιατόρια και οι ταβέρνες, με τους Αθηναίους και τους Θεσσαλονικείς να κάνουν ρεβεγιόν από τα... παλιά, με κέφι και γλέντια που θύμισαν προ κρίσης και προ covid εποχές.
Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι μεγάλες πίστες πήραν «φωτιά». Στα μεγάλα νυχτερινά κέντρα δεν έπεφτε καρφίτσα την παραμονή των Χριστουγέννων, αφού πάρα πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν να περάσουν το ρεβεγιόν στα αγαπημένα... μπουζούκια, με αιθέριες υπάρξεις να λικνίζονται πάνω στα τραπέζια και μεγάλα αστέρια του τραγουδιού να δίνουν τον ρυθμό πάνω στην πίστα.
Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στα νυχτερινά μαγαζιά για τους... τυχερούς που είχαν προνοήσει να κλείσουν τραπέζι εδώ και αρκετές ημέρες, αφού γι' αυτούς που το αποφάσισαν τελευταία στιγμή δεν υπήρχε τραπέζι ούτε για... δείγμα.
Οι προβλέψεις για 100% πληρότητα στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης επιβεβαιώθηκαν, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το sold out δεν ήταν μόνο για τα Χριστούγεννα, αλλά ισχύει και για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπου οι τιμές είναι ακόμη περισσότερο «τσιμπημένες».
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ορισμένα νυχτερινά κέντρα το πρώτο τραπέζι πίστα για οκτώ άτομα, έφτανε ακόμη και στα 4.000 ευρώ. Στα περισσότερα ωστόσο, για την παραμονή αλλά και ανήμερα τα Χριστούγεννα, η απλή φιάλη κοστίζει 180 με 230 ευρώ για 4 άτομα, ενώ το κόστος της premium φιάλης ανεβαίνει στα 260 με 330 ευρώ.
Όσοι δεν κατάφεραν πάντως να κλείσουν εγκαίρως θέση σε κάποιο νυχτερινό σχήμα, βολεύτηκαν με τα μπαρ, όπου επίσης δεν έπεφτε καρφίτσα την παραμονή των Χριστουγέννων. Ίδιο το σκηνικό και στα μουσικά μεζεδοπωλεία, αλλά και τις ταβέρνες.
«Φουλαρισμένα» εστιατόρια και ταβέρνες
Όσο για το εορταστικό τραπέζι των Χριστουγέννων, πολλοί ήταν αυτοί που προτίμησαν να φάνε έξω και όχι στο σπίτι, θέλοντας να αποφύγουν την κούραση που συνοδεύει η προετοιμασία ενός τραπεζώματος.
Με ζωντανή μουσική, φαγητό και ποτό γιόρτασαν τα Χριστούγεννα όσοι θέλησαν να βγουν από το σπίτι αυτή την ημέρα.
«Προτιμούμε να βγούμε έξω γιατί και είναι χαρούμενα και βλέπουμε τον κόσμο».
«Οι κρατήσεις έχουν ξεκινήσει περίπου έναν μήνα με 40 ημέρες πριν. Οι τελευταίες κρατήσεις έγιναν περίπου 10 ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα», λένε επιχειρηματίες της εστίασης.