Champions League: Η Άρσεναλ «σκόρπισε» στους 7 ανέμους την Αϊντχόφεν - Ήττα για την Μπριζ του Τζόλη
Διαβάστε αναλυτικά την αγωνιστική δράση των πρώτων αναμετρήσεων της φάσης των «16» του Champions League.
Οι πρώτοι αγώνες για την φάση των «16» του Champions League ολοκληρώθηκαν και ήδη υπάρχουν μερικά ξεκάθαρα φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού.
Αϊντχόφεν - Άρσεναλ 1-7
Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα φαίνεται πως «κλείδωσε» την πρόκριση από τον αγώνα της Ολλανδίας, με τους «Κανονιέρηδες» να επικρατούν της Αϊτχόφεν με 7-1. Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε ο Τίμπερ στο 18' , ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ενιουανέρι διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.
Στο 31' ο Μερίνο πέτυχε το τρίτο των Λονδρέζων, προτού δύο λεπτά πριν την ανάπαυλα, ο Λανγκ μειώσει για τους Ολλανδούς από την άσπρη βούλα.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Ισπανού τεχνικού δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και συνέχισε να βρίσκει δίχτυα, θέλοντας να σφραγίσει το εισιτήριο της επόμενης φάσης από το πρώτο ματς. Δύο γκολ σε δύο λεπτά, με Όντεγκαρντ στο 47' και Τροσάρντ στο 48' έδωσαν την μορφή θριάμβου στην νίκη των Άγγλων. Στο 73' ο Νορβηγός πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην βραδιά, ενώ στο 85' ο Καλαφιόρι έγραψε το τελικό 6-1 το οποίο δίνει διαδικαστικό χαρακτήρα στην ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας.
Κλαμπ Μπριζ - Άστον Βίλα 1-3
Πάλεψε αλλά δεν μπόρεσε να αντισταθεί απέναντι στην Άστον Βίλα η Μπριζ του Τζόλη, η οποία ηττήθηκε 3-1 στο Βέλγιο.
Χρειάστηκαν μόλις 3' για να βρει δίχτυα η ομάδα του Ούναϊ Έμερι με τον Μπέιλι, ενώ η απάντηση των Βέλγων δεν άργησε. Στο 12' Χρήστος Τζόλης μοίρασε την 4η ασίστ του φέτος, καθώς ο μεσοεπιθετικός κινήθηκε στην πλάτη του Ντισασί, πάτησε περιοχή από τα αριστερά και έστρωσε την μπάλα στον Ντε Κάιπερ που πλάσαρε ιδανικά τον Μαρτίνες, ισοφαρίζοντας άμεσα για την ομάδα του.
Η ομάδα Μπέρμινγκχαμ κατάφερε να αποδράσει από το Μπρύζ με το προβάδισμα, καθώς στο 82' ο Μασέλ έστειλε καταλάθος την μπάλα στην δικιά του εστία, ενώ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ασένσιο από τα 12 βήματα στο 88'.
Ντόρτμουντ - Λιλ 1-1
Από ένα γκολ πέτυχαν στο «Signal Iduna Park» Ντρότμουντ και Λιλ, με την πρόκριση να κρίνεται στην ρεβάνς της Γαλλίας.
Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν μπροστά στο σκορ με τον Αντεγιέμι στο 22'. Ωστόσο ο Χάραλντσον με το γκολ που πέτυχε στο 68' κατάφερε να φέρει την αναμέτρηση στα ίσα και το ισόπαλο αποτέλεσμα έμεινε ως το τέλος.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων στους 16
- Κλαμπ Μπριζ – Άστον Βίλα 1-3
- Ντόρτμουντ – Λιλ 1-1
- Ρεάλ – Ατλέτικο 2-1
- Αϊντχόφεν – Άρσεναλ 1-7
- 5/3 19:45 Φέγενορντ – Ίντερ
- 5/3 22:00 Μπάγερν – Λεβερκούζεν
- 5/3 22:00 Παρί – Λίβερπουλ
- 5/3 22:00 Μπενφίκα – Μπαρτσελόνα
Αναλυτικά οι ρεβάνς των 16
- 11/3, 19:45 Μπαρτσελόνα – Μπενφίκα
- 11/3, 22:00 Λίβερπουλ – Παρί Σεν Ζερμέν
- 11.3, 22:00 Ίντερ – Φέγενορντ
- 11/3, 22:00 Λεβερκούζεν – Μπάγερν Μονάχου
- 12/3,19:45 Λιλ – Ντόρτμουντ
- 12/3, 22:00 Άστον Βίλα – Κλαμπ Μπριζ
- 12/3, 22:00 Ατλέτικο – Ρεάλ
- 12/3, 22:00 Άρσεναλ – Αϊντχόφεν