Χαλκιδική: Ένταση στο «μοιραίο» λούνα παρκ - Υπάλληλος τραβούσε κρυφά φωτογραφίες
H ένταση σημειώθηκε όταν ο πατέρας και ο θείος του 19χρονου αντιλήφθηκαν την παρουσία ενός υπαλλήλου της επιχείρησης μέσα στον χώρο του λούνα παρκ.
Ένταση επικράτησε νωρίτερα σήμερα (03/09) στο λουνα παρκ στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος Γιάννης, όταν εκσφενδονίστηκε από το μοιραίο παιχνίδι «crazy dance», το οποίο αποδείχθηκε ότι τελικά ήταν «παλιοσίδερα».
Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival.gr, όλα ξεκίνησαν όταν ο πατέρας και ο θείος του 19χρονου αντιλήφθηκαν την παρουσία ενός υπαλλήλου της επιχείρησης μέσα στον χώρο του λουνα παρκ -στο οποίο απαγορεύεται η είσοδος- ο οποίος όπως αναφέρουν, τραβούσε φωτογραφίες για να τις στείλει στον ιδιοκτήτη του Λούνα Παρκ.
Με την παρέμβαση των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο τα πνεύματα ηρέμησαν και ο υπάλληλος αποχώρησε.
Νωρίτερα, μετέβησαν στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής οι μηχανικοί της εταιρείας που δίνει πιστοποιήσεις σε παιχνίδια λουνα παρκ. Οι τρεις μηχανικοί έφτασαν στη Χαλκιδική από την Αθήνα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους στο μοιραίο μηχάνημα, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 19χρονος.
Δεν υπάρχει άδεια πουθενά», λέει ο πατέρας του 19χρονου
Ο έλεγχος αυτός έρχεται μετά από παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης. Η οικογένεια του 19χρονου υποστηρίζει πως ο έλεγχος αυτός θα λειτουργήσει ενισχυτικά στα όσα αναφέρουν από την πρώτη στιγμή, ότι στο Λουνα Παρκ δεν λειτουργούσε τίποτα σωστά.
Τη λειτουργία του επικίνδυνου λούνα παρκ που έχασε τη ζωή του ο 19χρονος στη Χαλκιδική σε καθεστώς πλήρους ανομίας αποκαλύπτει η έρευνα του πατέρα του νεκρού νεαρού. «Όλα είναι σάπια, κατεστραμμένα, δεν υπάρχει άδεια πουθενά, λειτουργούν με κλεμμένα ρεύματα και άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτρέπουν την επιβολή προστίμων και το κλείσιμο ακόμη και εάν δεν υπάρχει άδεια λειτουργίας», είπε ο Γιώργος Καμπαϊλής στο ΕΡΤΝews.
«Όλοι αυτοί οι τύποι έχουν συστήσει 5-10 εταιρείες και μετακινούν τα ίδια μηχανήματα με χρησικτησίες, τα δανείζει ο ένας στον άλλο χωρίς τεχνικούς ελέγχους, χωρίς άδειες λειτουργίας», κατήγγειλε ο Γιώργος Καμπαϊλής. «Η παροχή ρεύματος από την κολώνα δεν έχει ασφάλεια. Επί σειρά ετών δεκαετιών λειτουργούν έτσι και ας απαντήσει μηχανικός για το πόσα παιδιά θα καούν εάν γίνει βραχυκύκλωμα», επισημαίνει ο κ. Καμπαϊλής.
Τη Δευτέρα (2/9) ο πατέρας του 19χρονου επισκέφθηκε την εισαγγελία του Αρείου Πάγου και σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μίλησε για μεγάλη διαπλοκή και εκβιασμούς στους οποίους -όπως είπε- εμπλέκονται επιχειρηματίες που έχουν επιχειρήσεις σε δήμους.
«Αιτηθήκαμε στην εισαγγελία να ζητήσει τεχνικό έλεγχο και όχι πραγματογνωμοσύνη από τους δύο πιστοποιημένους φορείς που υπάρχουν στην Ελλάδα. Ο ένας είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση και εξαιρείται και η δεύτερη εταιρεία που έπρεπε να κληθεί, στέλνει αύριο στις 10.30 τρεις τεχνικούς στο σημείο της τραγωδίας για να γίνει τεχνικός έλεγχος», είπε ο πατέρας στην ΕΡΤ.
«Τα λόγια είναι απλά για να ακούγονται Το σημαντικό είναι ότι προσπαθώ μαζί με τη Δικαιοσύνη, σαφέστατα ανεξάρτητα να βγουν πορίσματα – εκτιμήσεις για το τι έχει συμβεί», πρόσθεσε, ενώ ευχαρίστησε την αστυνομία «που έβγαλε όλη τη δουλειά, από το να μαζέψει κομματιασμένο κρανίο του παιδιού μέχρι κάθε απαραίτητη ενέργεια.
Όταν μία οικογένεια χάνει το παιδί δεν έχει να φοβηθεί κάτι άλλο. Βλέπω τις φωτογραφίες πώς μού έκαναν το παιδί μου και όλη αυτή η κατάσταση μού δίνει δύναμη να τον δικαιώσω», είπε επίσης ο τραγικός πατέρας.