Απόκριες: Κοντοσούβλι – γίγας στην Αμφίκλεια μήκους 130 μέτρων [vid]
Ένα από τα έθιμα που κυριαρχούν στην Αμφίκλεια στις Απόκριες, και συγκεκριμένα την τελευταία Κυριακή που κορυφώνονται και οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, είναι το κοντοσούβλι-γίγας.
Στην Αμφίκλεια, οι ντόπιοι έχουν ως παράδοση να φτιάχνουν ένα κοντοσούβλι-γίγαντα που φτάνει στο μήκος το ρεκόρ των 130 μέτρων.
Αφού ψηθεί, το προσφέρουν σε όσους συμμετέχουν στο μεγάλο γλέντι της βραδιάς, που ακολουθεί κάθε χρόνο τις πλούσιες αποκριάτικες εκδηλώσεις.
Για την παρασκευή του, χρειάστηκαν 800 κιλά κρέατος και πολλές ώρες προετοιμασίας και ψησίματος, για να απολαύσουν οι επισκέπτες της Αμφίκλειας το μεγαλύτερο κοντοσούβλι της Ελλάδας.