Αποκάλυψη: Ο Νατσιός στην εκδήλωση της ΝΔ για την Γιαννάκου-Γιατί πήγε, τι ήθελε
Ο Δημήτρης Νατσιός, έκανε θορυβώδες ντεμπούτο στα δημόσια πράγματα στο μακρινό 2006, όταν ως θεολόγος σήκωνε ένα από τα «λάβαρα» των αντιδράσεων κατά του βιβλίου της Ιστορίας. Σχεδόν δυο δεκαετίες μετά και παρότι με την αύρα του Αγίου Παΐσιου και τη δύναμη του ράσου μπήκε στη Βουλή, η παρουσία του ως Προέδρου κόμματος στην εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής που διοργανώθηκε στη μνήμη της Μαριέττα Γιαννάκου, πέρασε κάτω από τα ραντάρ. Ελάχιστοι και ακόμη λιγότεροι όμως μπόρεσαν να συνδέσουν το όνομα και την διαφορετική ιδιότητα με τον εκπαιδευτικό που πρωτοστάτησε στο μέτωπο που δημιουργήθηκε απέναντι στην τότε υπουργό Παιδείας και το σύγγραμμα που εξελίχθηκε σε μια από τις πολιτικές «νάρκες» που βρήκε στη θητεία της η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Το υπουργείο Παιδείας θα ζητούσε τότε από την Ακαδημία Αθηνών να γνωμοδοτήσει για τυχόν αλλαγές που χρειάζονται να γίνουν στο βιβλίο. Το πόρισμα που είχε κατατεθεί στην υπουργό Μαριέτα Γιαννάκου, έκανε λόγο για σοβαρές παραλείψεις, λάθη και απροσεξίες. Παρά τις διορθώσεις το βιβλίο αποσύρθηκε από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα τέλη του 2007, από τον διάδοχο της Μαριέττας Γιαννάκου στο υπουργείο, Ευριπίδη Στυλιανίδη, που μπορεί να κατεύναζε τα πνεύματα, αλλά ανέβαζε το θερμόμετρο της αντίδρασης από την πλευρά μιας εκ των συγγραφέων, Μαρίας Ρεπούση.
Ο Πρόεδρος της Νίκης κάθισε σε μια από τις θέσεις της ασφυκτικά γεμάτης αίθουσας «Αλεξάνδρα Τριάντη», χωρίς να γίνει αντιληπτός από αρκετούς από τους άλλους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή». Η ίντριγκα για τις γαλάζιες απουσίες, ενδεχομένως να επισκίασε το παρών Δημήτρη Νατσιού. Στα πηγαδάκια όμως που δημιούργησαν παλαιότερα στελέχη του κόμματος αλλά με καλή μνήμη, επανάφεραν στο παρόν τις φλογερές δημοσιεύσεις του δασκάλου από το Κιλκίς, που δεν είναι πλέον διαθέσιμες πλέον στο ιντερνετικό βήμα, το οποίο χρησιμοποιούσε για τα πύρινα κηρύγματα του. Τότε ο Δημήτρης Νατσιός μέσα από ένα μπαράζ δημοσιεύσεων και αναδημοσιεύσεων των απόψεων του έλεγε για το βιβλίο της Ιστορίας της έκτης Δημοτικού: «Για να χρησιμοποιήσω μια φράση του στρατηγού Μακρυγιάννη «διάβαζα και κάπνιζαν τα μάτια μου». Δεν πίστευα σε αυτά που έβλεπα. Το βιβλίο είχε ολική αποδόμηση της ιστορίας μας».
Από την άλλη ο Πρόεδρος της Νίκης δεν έδωσε το παρών στην εκδήλωση την οποία διοργάνωσε ο φορέας του οποίου είναι επικεφαλής η Άννα Διαμαντοπούλου. Ο Δημήτρης Νατσιός που με την ιδιότητα του δασκάλου διακρίθηκε για τη έντονη έκφραση των απόψεων του, δεν έκανε το το ίδιο αισθητή τη δημόσια παρουσία του επί των ημερών της Άννας Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας. Μια περίοδος κατά την οποία δημιουργήθηκαν εντονότατες αντιδράσεις για τον νόμο πλαίσιο που εισήγαγε η τότε υπουργός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με τον οποίο προσπάθησε να ξεπεράσει τον πήχη της Μαριέττας Γιαννάκου. Περισσότερο όμως με λάθη και αστοχίες που στιγμάτισαν τη θητεία όπως τα βιβλία που δεν εκτυπώθηκαν το 2011, την άρον – άρον μείωση των ωρών για μαθήματα όπως τα θρησκευτικά που τελικά διατήρησαν τον υποχρεωτικό χαρακτήρα της πεντάωρης διδασκαλίας τους, όπως επίσης και τις καθυστερήσεις στις προσλήψεις διδακτικού προσωπικού στα πανεπιστήμια.