Αποκάλυψη Action24: Έρευνες της ΕΥΠ για αυξημένες αγορές ακινήτων από Τούρκους στον Έβρο
Ένα σιωπηλός «εποικισμός» βρίσκεται σε εξέλιξη στον Έβρο, με πολλά ακίνητα να περνούν στα χέρια Τούρκων και Βούλγαρων επενδυτών.
Στο επίκεντρο ενός συστηματικού αλλά αθόρυβου εποικισμού φαίνεται ότι βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο Έβρος, καθώς ολοένα περισσότεροι Τούρκοι και Βούλγαροι επενδυτές αγοράζουν σπίτια και οικόπεδα που ανήκαν σε Έλληνες.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Action24 και της Κατερίνας Καλεντερίδου, το φαινόμενο αυτό εγείρει ερωτήματα για τα οικονομικά του κίνητρα αλλά και για τις πιθανές γεωπολιτικές του προεκτάσεις.
Οι λόγοι για την τάση αυτή ποικίλλουν, με τους ειδικούς στην αγορά ακινήτων να κάνουν λόγο είτε για οικονομική δυσχέρεια των Ελλήνων ιδιοκτητών είτε για στρατηγικές επενδυτικές κινήσεις, καθώς πρόκειται για απόκτηση γης σε περιοχές κρίσιμες για τον εθνικό έλεγχο.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ακίνητα που προορίζονται για ξενοδοχεία και τουριστική αξιοποίηση.
Το φαινόμενο αυτό έχει τεθεί στο «μικροσκόπιο» της ΕΥΠ.