Απίστευτο: Εν μέσω καύσωνα έψησαν κέικ στο ταμπλό του αυτοκινήτου
Δασοφύλακες στην Αριζόνα έψησαν banana bread, χρησιμοποιώντας το ταμπλό του αυτοκινήτου τους, όπου η θερμοκρασία «άγγιξε» τους 100 βαθμούς.
Η αυξημένη ζήτηση στο ηλεκτρικό ρεύμα τις ημέρες του καύσωνα, προκαλεί διακοπές στην ηλεκτροδότηση; Κανένα πρόβλημα. Όταν η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο, υπάρχουν κι άλλες λύσεις για να ετοιμάσετε το αγαπημένο σας γλυκό.
Κάπως έτσι σκέφτηκαν και οι δασοφύλακες στο Εθνικό Πάρκο Saguaro της Αριζόνα, που θέλησαν να κάνουν ένα πείραμα. Προετοίμασαν λοιπόν το μείγμα για banana bread πριν από μερικές ημέρες και τοποθέτησαν δύο φόρμες στο καπό του αυτοκινήτου τους.
«Είναι πάλι αυτή η εποχή του χρόνου! Μαγειρεύουμε στο αυτοκίνητο», έγραψαν στην ανάρτηση που έκαναν στο Facebook οι υπεύθυνοι του πάρκου στην Τουσόν, που πλήττεται από καύσωνα, όπως και σχεδόν ολόκληρη η χώρα.
Σύμφωνα με την ανάρτηση, έβαλαν το μείγμα του κέικ γύρω στις 11 το πρωί στο ταμπλό, όταν ο υδράργυρος ήταν στους 36 βαθμούς Κελσίου, με το ταμπλό να έχει 72 βαθμούς. Στις 2 το μεσημέρι, η εξωτερική θερμοκρασία είχε φτάσει τους 40,5 βαθμούς και η θερμοκρασία στο ταμπλό 99,4 βαθμούς Κελσίου.
Γύρω στις 3 το μεσημέρι, οι δασοφύλακες έβγαλαν το banana bread από τον πρωτότυπο φούρνο τους, με το γλυκό να έχει ροδίσει εξωτερικά, αν και όπως είπαν, στο εσωτερικό του ήταν ακόμη μαλακό.
Έχοντας κάνει το πείραμα και με άλλες συνταγές, οι δασοφύλακες συμπέραναν ότι τα μπισκότα ήταν η πιο ιδανική επιλογή για το ψήσιμο στο αυτοκίνητο.
«Δεν αφήνουμε παιδιά και κατοικίδια στο αυτοκίνητο»
Στην ανάρτησή τους πάντως, οι δασοφύλακες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον καύσωνα: «Ξέρετε τι δεν είναι ιδανικό να ψήσουμε στο αυτοκίνητο; Ανθρώπους και κατοικίδια. Σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων 27 ετών του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, 37 παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο λόγω θερμοπληξίας, επειδή τα έχουν αφήσει μέσα σε οχήματα. Και εκατοντάδες κατοικίδια πεθαίνουν με τον ίδιο τρόπο, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Κτηνιάτρων.
Αν ακούσετε κραυγή, γαύγισμα ή κάτι παρόμοιο κοντά σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, αναλάβετε δράση χωρίς να χάσετε χρόνο. Χρειάζονται μόνο 10-20 λεπτά μέσα σε ένα αυτοκίνητο για να κινδυνεύσει η ζωή κάποιου. Καλέστε τις αρχές και ακολουθήστε τις οδηγίες που θα σας δώσουν. Όταν βγαίνετε από το αμάξι, ειδικά τις ζεστές μέρες, μην ξεχνάτε να τσεκάρετε τα πίσω καθίσματα!».