Οι... «βομβιστές» δια τηλεφώνου και ο κίνδυνος κορεσμού της Ελληνικής Αστυνομίας
Προβληματισμός επικρατεί στα υψηλά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. από τις συνεχείς φάρσες για δήθεν τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών πότε σε υπουργεία, πότε σε πρεσβείες (σ.σ. όπως σήμερα) και πότε σε τηλεοπτικούς σταθμούς.
Αυτό καθώς παρά την άρτια εκπαίδευση και τον υψηλό βαθμό επαγγελματισμού των ειδικών υπηρεσιών όπως η Αντιτρομοκρατική ή το ΤΕΕΜ, ενέχει ο κίνδυνος του κορεσμού των αστυνομικών δυνάμεων. Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν τα τηλεφωνήματα γίνονται από ανεύθυνους φαρσέρ ή –τουλάχιστον σε κάποια απ’ αυτά- μπορεί να κρύβονται άτομα που σχετίζονται με το ένοπλο αντάρτικο πόλεως. Εάν ισχύει η πρώτη περίπτωση θα πρόκειται για ένα σκηνικό που απλά (σ.σ. όσο απλό μπορεί να χαρακτηριστεί ένα τέτοιο σκηνικό) αποτελεί σπατάλη χρόνου και ανθρώπινων πόρων για τις ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., εάν όμως ισχύει η δεύτερη περίπτωση πρόκειται για έναν επιπλέον πολύ μεγάλο «πονοκέφαλο».
Αυτό καθώς επιδίωξη είναι από τη μία να δουν χρόνους και τρόπους αντίδρασης του ΤΕΕΜ για παράδειγμα, από την άλλη να προκαλέσουν κορεσμό και ενδεχόμενη χαλάρωση των μέτρων και των πρωτοκόλλων ασφαλείας. Μάλιστα, τα τηλεφωνήματα φάρσες γίνονται σε μία περίοδο αυξημένης επιφυλακής, όπου ελέγχονται ακόμη και αντικείμενα (σ.σ. μπαγαζιέρες μοτοσικλετών, χαρτοφύλακες κ.ά.) που εάν δεν υπήρχε η πρόσφατη επανεμφάνιση της τρομοκρατίας πιθανότατα δεν απασχολούσαν ως ύποπτα.
Την ίδια ώρα, δεν πρέπει κανείς να λησμονεί ότι ακόμη δεν έχει δημοσιευτεί προκήρυξη για τοτρομοκρατικό χτύπημα της οδού Σταδίου, απέναντι από το υπουργείο Εργασίας. Ένα κείμενο ανάληψης ευθύνης που όσο αργεί, μεγαλώνει η ανησυχία πολιτικής και φυσικής της ΕΛ.ΑΣ. για πιθανό νέο χτύπημα.