Ανάσταση με μολότοφ και ακρωτηριασμούς από κροτίδες - Εμπόλεμες ζώνες δρόμοι και Ιεροί Ναοί
Το θλιβερό έθιμο της ρίψης εκρηκτικών για το... «Χριστός Ανέστη» οδήγησε και φέτος αρκετούς στα νοσοκομεία με κομμένα δάχτυλα!

Για μια ακόμη χρονιά έκανε την εμφάνισή του το θλιβερό έθιμο με τα βεγγαλικά, τις κροτίδες και τα άλλα... πολεμοφόδια να μετατρέπουν εκκλησίες και δρόμους σε όλη σχεδόν την Ελλάδα σε πεδία μάχης. Έτσι και το φετινό Πάσχα στιγματίστηκε από αρκετούς τραυματισμούς και ακρωτηριασμούς!
Εμπόλεμη ζώνη ο Νέος Κόσμος
Εκρήξεις και φωτιές. Μολότοφ και αυτοσχέδια βεγγαλικά. Για μία ακόμη χρονιά η περιοχή του Νέου Κόσμου έμοιαζε με εμπόλεμη ζώνη τη νύχτα της Ανάστασης.
Μόλις ο ιερέας έψαλε το Χριστός Ανέστη γύρω από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου άρχισαν να πέφτουν «βροχή» οι μολότοφ αλλά και τα ισχυρά αυτοσχέδια βεγγαλικά.
Δείτε τις φωτογραφίες του Flash.gr και του Γιάννη Κέμμου από τον Νέο Κόσμο


























Την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. της Αναλήψεως του Κυρίου παρακολούθησε πλήθος πιστών οι οποίο από νωρίς είχαν γεμίσει την Εκκλησία αλλά και τον προαύλιο χώρο.




Μύριζε καμένο όλο σχεδόν το Ηράκλειο
Κρανίου τόπο θύμιζαν οι δρόμοι και οι πλατείες του Ηρακλείου Κρήτης το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, μετά τις φωτιές το βράδυ της Ανάστασης.
Από τις 06:00 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, τα συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Ηρακλείου προχώρησαν με μηχανήματα έργου σε εκτεταμένες επιχειρήσεις καθαρισμού, απομακρύνοντας υπολείμματα από φωτιές που άναψαν το βράδυ της Ανάστασης.
Όπως αναφέρει το cretapost, το έθιμο της καύσης του Ιούδα μέσα στον αστικό ιστό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από τις φωτιές καταστράφηκαν 10 κάδοι απορριμμάτων, 2 παγκάκια, 1 φωτεινός σηματοδότης, 1 φωτιστικό πλατείας και προκλήθηκαν εκτεταμένες φθορές σε δρόμους έξω από τις εκκλησίες, με εμφανή τα υπολείμματα από γκαζάκια, μολότοφ, δοχεία βενζίνης κ.ά.
Στο ΚΑΤ 15χρονος από την Κάλυμνο
Ακρωτηριαστικά τραύματα στα άκρα του δεξιού του χεριού, έχει υποστεί ένας 15χρονος ημεδαπός κατά τη διάρκεια ρίψης εκρηκτικής ύλης στο λιμάνι της Καλύμνου.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή ο τραυματίας, μεταφέρθηκε αρχικά με Περιπολικό σκάφος στο λιμάνι της Κω και από εκεί με αεροδιακομιδή στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «ΚΑΤ».
Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι κηδεμόνες του 15χρονου, για παράβαση του άρθρου 360 του Π.Κ. «Παραμέληση εποπτείας ανηλίκου» και του Ν.2168/1993 «Περί όπλων».
Μαλεσίνα: Έσκασε στα χέρια του δυναμιτάκι
Σε σοβαρό τραυματισμό κατέληξε για έναν 14χρονο στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας το έθιμο του Πάσχα με τις κροτίδες.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το lamiareport.gr, τη στιγμή που ο ιερέας στον Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου έλεγε το «Χριστός Ανέστη», ο ανήλικος προσπάθησε μαζί με τους φίλους του να ανάψει ένα δυναμιτάκι.
Αυτό ωστόσο δε φάνηκε να σκάει και ο νεαρός έκανε το λάθος να πάει να το πιάσει. Τη στιγμή που το έπιασε, έσκασε στα χέρια του, με την παρέα του να είναι σε κατάσταση σοκ.
Αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ και ο νεαρός αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης και από εκεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.
Το παιδί χρειάστηκε και από εκεί να διακομισθεί στο Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας όπου και νοσηλεύεται φέροντας βαρύτατο τραύμα στο χέρι.
Αγρίνιο: 28χρονος κινδυνεύει να χάσει τα δάχτυλά του
Ένας ακόμη σοβαρός τραυματισμός αυτό το Πάσχα από κροτίδες αυτή τη φορά στο Αγρίνιο. Σύμφωνα με το agrinionews.gr ο 28χρονος άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά στα δάχτυλα και αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγρινίου.
Οι γιατροί έκριναν ωστόσο πως θα πρέπει να μεταφερθεί στο ΚΑΤ όπου θα υποβληθεί σε χειρουργείο καθώς υπάρχει υπαρκτός κίνδυνος να ακρωτηριαστεί στα δάχτυλα.
Η διακομιδή κρίθηκε απαραίτητη καθώς για την επέμβαση απαιτούνται τόσο εξειδικευμένος νευροχειρουργός όσο και μηχανήματα που δεν διαθέτει το Νοσοκομείο του Αγρινίου.
Κρήτη: 37χρονος έχασε δάχτυλο
Το δάχτυλο του δεξιού του χεριού έχασε ένας 37χρονος άνδρας στον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη, ο οποίος τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να ανάψει το βεγγαλικό που κρατούσε λίγο μετά την Ανάσταση.
Το περιστατικό σημειώθηκε στη Λίμνη του Αγίου Νικολάου και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η αναστάσιμη ακολουθία. Ο 37χρονος προσπάθησε να πυροδοτήσει το βεγγαλικό το οποίο όμως εξερράγη στα χέρια του, ακρωτηριάζοντάς του το δάχτυλο.
Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο τραυματισμένος άνδρας μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια οι γιατροί, που του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες, έκριναν αναγκαία τη διακομιδή του στο ΠΑΓΝΗ όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται.
Στη σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος επισημαίνονται τα εξής:
«Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Αγίου Νικολάου για τον τραυματισμό ενός 37χρονου ημεδαπού στη Λίμνη Αγίου Νικολάου, επί της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα. Συγκεκριμένα, ο 37χρονος υπέστη τραυματικό ακρωτηριασμό σε άκρο του δεξιού του χεριού, κατά τη χρήση ειδών πυροτεχνίας. Ο τραυματίας διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου».